Το Jollof Rice, ή αλλιώς ρύζι Jollof, είναι μια δημοφιλής συνταγή που προέρχεται από την κουζίνα των Wolof, μιας φυλής που ζει στη Σενεγάλη και τη Γκάμπια. Αυτή η γευστική παρασκευή είναι επίσης αγαπητή σε χώρες όπως η Νιγηρία, η Γκάνα, η Γκάμπια και το Καμερούν.
Τα μπαχαρικά είναι το μυστικό της μοναδικής γεύσης του Jollof Rice. Ένα από τα πιο σημαντικά μπαχαρικά είναι το θυμάρι, το οποίο συνδυάζεται συχνά με κύμινο, κουρκουμά, καυτερή πιπεριά, τζίντζερ και κόλιανδρο.
Αυτά τα μπαχαρικά, σε συνδυασμό με φρέσκες και πλούσιες ντομάτες, δημιουργούν μια σάλτσα με έντονη και πλούσια γεύση, η οποία δίνει στο ρύζι το χαρακτηριστικό του πορτοκαλί χρώμα.
Για περισσότερες πληροφορίες και συνταγές, μπορείτε να επισκεφθείτε το jenny.gr.