“`html
Υλικά – Νιόκι Πατάτας με Κολοκύθα και Μπέικον
– 1 πακέτο νιόκι (περίπου 1 κιλό)
– 200 γρ μπέικον (άκοπο), κομμένο σε κύβους
– 500 γρ κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
– 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κύβους
– 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 2 ½ φλιτζάνια ζωμό κότας
– ½ καυτερή κόκκινη πιπεριά
– 150 γρ τυρί (π.χ. παρμεζάνα)
– 50 γρ φρέσκο βούτυρο
– 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές γλυκιά πάπρικα
– 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35%
– 4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
– 1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι λευκής τρούφας
– Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Διαδικασία
Ξεκινάμε βάζοντας τα νιόκι σε βραστό νερό. Τα μαγειρεύουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να επιπλέουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε καλά και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον, κομμένο σε κύβους. Το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την κολοκύθα, τα καρότα, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο και την καυτερή πιπεριά. Σοτάρουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό κότας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν η κολοκύθα και τα καρότα.
Αφαιρούμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου και φασκόμηλου και προσθέτουμε την πάπρικα και την κρέμα γάλακτος. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, το πολτοποιούμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και επιστρέφουμε τον πουρέ στο τηγάνι για να ψηθεί λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε τα νιόκι στο μείγμα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Στο τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τα 50 γρ φρέσκου βουτύρου, πάντα με το τηγάνι εκτός φωτιάς.
Σερβίρουμε τα νιόκι σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με λάδι τρούφας. Για το φινίρισμα, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα και απλώνουμε το τραγανό μπέικον πάνω από το πιάτο. Γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και φασκόμηλο.
“`
This rewritten text maintains the original meaning while simplifying the language and structure, making it easier for a general audience to understand. Additionally, it adds some nuances to enhance clarity and readability.