Φτιάξτε την με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας
Αυγά Τιριτιτίμ: Η παραδοσιακή συριανή ομελέτα με κολοκύθι από τη γιαγιά!
Αυτή η συνταγή για ομελέτα είναι πραγματικά μοναδική. Συνδυάζει την πρωτεΐνη των αυγών με τα φρέσκα λαχανικά και τα αρωματικά βότανα της ελληνικής φύσης. Είναι γρήγορη στην παρασκευή της και προσφέρει ένα θρεπτικό γεύμα για όλη την οικογένεια.
Για να φτιάξετε τα αυγά τιριτιτίμ θα χρειαστείτε:
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια ή ροδέλες
- 6 αυγά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Μερικά φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση για τα αυγά τιριτιτίμ:
- Προετοιμάστε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και τα κολοκύθια για 9-10 λεπτά, προσθέτοντας λίγο αλάτι κατά τη διάρκεια.
- Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ με αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Ρίξτε το μείγμα πάνω στα κολοκύθια στο τηγάνι. Με μια σπάτουλα, ανασηκώστε την ομελέτα σε διάφορα σημεία ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Όταν η κάτω πλευρά πάρει χρώμα, γυρίστε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρετε την ομελέτα σε πιάτο και συνοδεύστε με φέτα ή άλλο τυρί της επιλογής σας.
Καλή σας όρεξη!