11.5 C
Athens
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήVideo News - Τελευταία Νέα & ΕιδήσειςΚέικ με αμυγδαλωτή πραλίνα Θεσσαλίας και μύρτιλα | Συνταγή του Ανδρέα Λαγού...

Κέικ με αμυγδαλωτή πραλίνα Θεσσαλίας και μύρτιλα | Συνταγή του Ανδρέα Λαγού | ΕΡΤ

Κέικ με Πραλίνα Αμυγδάλου Θεσσαλίας και Μύρτιλα: Μια Γλυκιά Απόλαυση από τον Ανδρέα Λαγό

Η γαστρονομία είναι τέχνη, και ο Ανδρέας Λαγός, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σεφ της Ελλάδας, μας προσκαλεί σε μια γευστική περιπέτεια με το κέικ του που συνδυάζει την πραλίνα αμυγδάλου Θεσσαλίας και τα μύρτιλα. Αυτή η συνταγή δεν είναι απλώς μια γλυκιά λιχουδιά, αλλά και μια γιορτή των τοπικών υλικών και παραδόσεων.

Η Πραλίνα Αμυγδάλου: Ένας Θησαυρός από τη Θεσσαλία

Η Θεσσαλία είναι γνωστή για την πλούσια αγροτική της παραγωγή, με τα αμύγδαλα να είναι από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής. Η πραλίνα αμυγδάλου, φτιαγμένη από φρέσκα αμύγδαλα και ζάχαρη, προσφέρει μια μοναδική γεύση και υφή. Η διαδικασία παρασκευής της απαιτεί προσοχή και δεξιοτεχνία, καθώς η σωστή καβουρδισμένη γεύση των αμυγδάλων σε συνδυασμό με την καραμελωμένη ζάχαρη δημιουργεί μια γλυκιά, κρεμώδη υφή που απογειώνει κάθε γλυκό.

Τα Μύρτιλα: Φρούτα Υγείας και Γεύσης

Τα μύρτιλα είναι ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα που μπορούμε να βρούμε. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες, τα μύρτιλα ενισχύουν τη συνολική υγεία και προσφέρουν μια φρέσκια γεύση που ισορροπεί την πλούσια γλύκα της πραλίνας. Η προσθήκη τους στο κέικ δεν είναι μόνο αισθητική αλλά και γευστική, καθώς προσφέρουν μια ευχάριστη οξύτητα που αναδεικνύει τις γεύσεις.

Η Συνταγή του Κέικ: Ένα Δημιούργημα που Συνδυάζει Παράδοση και Καινοτομία

Το κέικ με πραλίνα αμυγδάλου και μύρτιλα του Ανδρέα Λαγού είναι μια συνταγή που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία. Ακολουθώντας τα βήματα του σεφ, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κέικ που είναι αφράτο και γεμάτο γεύση.

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. πραλίνα αμυγδάλου
  • 150 γρ. μύρτιλα
  • 1 φακελάκι baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά.
  4. Ενσωματώνουμε την πραλίνα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
  5. Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
  6. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα μύρτιλα και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Η Γευστική Εμπειρία

Αφού το κέικ ψηθεί και κρυώσει, η γεύση του είναι απλώς ακαταμάχητη. Η πραλίνα αμυγδάλου προσφέρει μια πλούσια, γλυκιά βάση, ενώ τα μύρτιλα δίνουν μια φρέσκια αίσθηση που ανανεώνει τον ουρανίσκο. Σερβίρεται ιδανικά με μια κουταλιά γιαουρτιού ή παγωτού, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.

Συμπέρασμα

Το κέικ με πραλίνα αμυγδάλου Θεσσαλίας και μύρτιλα είναι περισσότερο από μια απλή συνταγή. Είναι μια γιορτή της ελληνικής γης και της γαστρονομικής παράδοσης. Ακολουθώντας τα βήματα του Ανδρέα Λαγού, μπορούμε να φέρουμε τη γεύση της Θεσσαλίας στο σπίτι μας και να απολαύσουμε μια μοναδική γλυκιά εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο