16.8 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝέα Αριστερά: Προσκαλεί σε διαδήλωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία - «Άμεσες...

Νέα Αριστερά: Προσκαλεί σε διαδήλωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία – «Άμεσες κυρώσεις κατά της Ισραηλινής κυβέρνησης»

Η Νέα Αριστερά καλεί σε πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, ανταγωνιζόμενη τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο αυτό, ζητάει την επιβολή κυρώσεων κατά της «δολοφονικής κυβέρνησης του Ισραήλ», προβάλλοντας τα συνθήματα «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «αλληλεγγύη στο Λίβανο».

Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 14:00 στο Πάρκο Ελευθερίας, ακολουθούμενη από πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία. Παρόμοιες διαδηλώσεις θα διεξαχθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας, με την υποστήριξη της Νέας Αριστεράς.

«Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει άμεσα η γενοκτονία στη Γάζα και η στρατιωτική ένταση στην ευρύτερη περιοχή»

Η Νέα Αριστερά επισημαίνει ότι η ακροδεξιά κυβέρνηση του Νετανιάχου, με τις επιθέσεις στον Λίβανο και τη χερσαία εισβολή, επεκτείνει την φρίκη του πολέμου σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες εξελίξεις, όπως η πυραυλική επίθεση του Ιράν. «Κανείς που αισθάνεται άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορος, ούτε να παρακολουθεί απαθής τη γενοκτονία», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι «όποιος υποστηρίζει την ειρήνη δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος, αλλά πρέπει να αγωνίζεται για να αποτραπεί μια μακροχρόνια πολεμική κρίση με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Σε αντίθεση με την εγκληματική πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ, που στηρίζουν τη γενοκτονία, η Νέα Αριστερά δηλώνει ότι είναι στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς αναφέρει: «Η κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, εισβάλει στο Λίβανο και απειλεί με γενικευμένη ανάφλεξη σε όλη τη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ φέρουν εγκληματικές ευθύνες για τη στήριξή τους στην κυβέρνηση Νετανιάχου, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος της».

Η Νέα Αριστερά καλεί σε δράση με συγκεκριμένα αιτήματα:

  • Να σταματήσει κάθε συμμετοχή και συνενοχή της χώρας μας στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.
  • Να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και το Λίβανο τώρα.
  • Να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 5/10, στις 2 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (μετρό Μέγαρο Μουσικής), ακολουθούμενη από πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία και σε όλες τις πόλεις όπου οργανώνονται κινητοποιήσεις.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια διαδηλωτών που αυτές τις μέρες σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου θα φωνάξουν:
SAVEGAZA – FREEPALESTINE.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο