16.8 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτρατηγική Ανάπτυξη στον Έβρο: Σιδηροδρομικές Υποδομές, Φράχτες και Μεθοριακοί Σταθμοί - Το...

Στρατηγική Ανάπτυξη στον Έβρο: Σιδηροδρομικές Υποδομές, Φράχτες και Μεθοριακοί Σταθμοί – Το Σύνολο του Σχεδίου

Το σχέδιο ανασυγκρότησης του Έβρου στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, με στόχο την πολιτική και κομματική εστίαση της κυβέρνησης στην περιοχή αυτή.

Με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2,83 δισ. ευρώ, τα έργα που υλοποιούνται περιλαμβάνουν τη σιδηροδρομική γραμμή, τον φράχτη, τον Μεθοριακό σταθμό στους Κήπους, καθώς και την Ανατολική Περιφερειακή οδό στην Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι φοιτητικές εστίες, η αναβάθμιση του λιμένα, των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου, καθώς και η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Δικαστικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης, μαζί με τα δίκτυα ευρυζωνικότητας.

Σήμερα, ανακοινώνονται νέες παρεμβάσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 60 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα έργα.

Ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται την περιοχή του Έβρου, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τοπικούς φορείς και στελέχη. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πολλά εμβληματικά έργα προχωρούν κανονικά, με ορισμένα να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Μάλιστα, πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία ο Τερματικός Σταθμός LNG, που αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στην περιοχή.

Οι τέσσερις πυλώνες του σχεδίου είναι οι εξής:

1. Το Σχέδιο Στήριξης & Αποκατάστασης (2023-2025), αξίας 90 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει πρώτες δράσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά.

2. Το Σχέδιο Ανάπτυξης Έβρου 2021-2030, με προϋπολογισμό 2,5 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει 136 μεγάλα έργα, τα περισσότερα από τα οποία είναι σε εξέλιξη. Η πρόοδος αυτών των έργων είναι πλέον δημόσια διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας erga.gov.gr, έτσι ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να ενημερώνεται και να αξιολογεί την κατάσταση.

3. Το νέο πρόγραμμα έργων και μελετών (Evros Meta) (2025-2030), αξίας 180 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το οποίο θα μπορεί να εμπλουτίζεται με νέα έργα, εφόσον υπάρχει διαθέσιμος προϋπολογισμός.

4. Τα 19 στοχευμένα μέτρα πολιτικής που ανακοινώνονται σήμερα, με συνολικό κόστος άνω των 60 εκατ. ευρώ.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο