26.2 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Απαιτεί Έρευνα για την Τραγωδία στα Τέμπη!

ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτεί Έρευνα για την Τραγωδία στα Τέμπη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει τις διαδικασίες σχετικά με το θέμα των Τεμπών. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε να προτείνει τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση αυτή.

Η πρόταση θα επικεντρώνεται στο θέμα του μπάζωματος και θα περιλαμβάνει σίγουρα τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος είχε αποσταλεί από το Μαξίμου ως συντονιστής της κατάστασης.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ενημερωθεί για την απόφαση αυτή από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκο Παππά.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, θεωρείται βέβαιο ότι το αίτημα θα απορριφθεί, όπως συνέβη και πέρυσι με την περίπτωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Δήλωση του Νίκου Παππά, Προέδρου Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπεύθυνους του μπάζωματος του εγκληματικού χώρου των Τεμπών:

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει να ξεχαστούν οι ευθύνες όσων συνέβαλαν ή παρέλειψαν να ενεργήσουν, με αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν στα Τέμπη.

Έτσι, με απόφαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ανακοινώνουμε ότι την επόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος.

Αν και έχει περάσει κάποιο διάστημα από το γεγονός, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο την αναζήτηση της αλήθειας για το παρελθόν, αλλά και την αποκατάσταση της σχέσης της κοινωνίας με την πολιτεία και την αλήθεια, με στόχο την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Εάν ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εννοούν όσα δηλώνουν, θα πρέπει να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της σοβαρής και προσβλητικής υπόθεσης για τη μνήμη των θυμάτων.

Καλούμε αρχικά τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να στηρίξουν και να υπογράψουν αυτή την πρωτοβουλία. Έχουμε ακούσει δημόσιες δηλώσεις από άλλους πολιτικούς χώρους που δείχνουν ενδιαφέρον για τη διερεύνηση των ευθυνών. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα πεδίο συνεργασίας και προσδοκούμε θετική ανταπόκριση.

Διαβάστε επίσης:

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο

Πρόσφατα σχόλια