24.6 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΟ πιο επικίνδυνος καφές στον πλανήτη - Κίνδυνος για επιληπτικές κρίσεις

Ο πιο επικίνδυνος καφές στον πλανήτη – Κίνδυνος για επιληπτικές κρίσεις

Μια νέα μάρκα καφέ, που φέρει την εντυπωσιακή ονομασία “Βιολογικός Κίνδυνος Καφές”, έχει προκαλέσει αίσθηση στο διαδίκτυο, κυρίως λόγω της εξαιρετικά υψηλής περιεκτικότητάς της σε καφεΐνη.

στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 23 14.00.03

Ο καφές αυτός έχει προκαλέσει ανησυχίες για την υγεία, καθώς η καφεΐνη, αν και συνηθισμένη και γενικά ασφαλής σε μέτριες ποσότητες, σε αυτή την περίπτωση ξεπερνά κατά πολύ τα ασφαλή όρια. Η καθημερινή σύσταση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) προτείνει περίπου 400 mg καφεΐνης για ενήλικες χωρίς προϋπάρχουσες παθήσεις, ποσότητα που ισοδυναμεί με δύο έως τρία φλιτζάνια κανονικού καφέ.

στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 23 14.00.25

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος καφές στον κόσμο

Ωστόσο, ο καφές Biohazard υπερβαίνει σημαντικά αυτές τις οδηγίες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, ένα μόνο φλιτζάνι του περιέχει 928 mg καφεΐνης, ποσότητα που είναι σχεδόν τριπλάσια από την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη για έναν υγιή ενήλικα και κοντά στο όριο τοξικότητας.

Η συσκευασία του προϊόντος φέρει προειδοποίηση για την ακραία περιεκτικότητα σε καφεΐνη: «Σε 928 mg ανά 12 ουγκιές, αυτός ο καφές περιέχει 4 φορές περισσότερη καφεΐνη από τον κανονικό καφέ. Αυτή η περιεκτικότητα μπορεί να οδηγήσει σε υπερπαραγωγικότητα». Πολλοί θεωρούν ότι αυτή η προειδοποίηση λειτουργεί ως διαφήμιση για το προϊόν.

Ο FDA έχει επισημάνει ότι η κατανάλωση 1.200 mg καφεΐνης σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει τοξικές επιδράσεις, όπως κίνδυνο επιληπτικών κρίσεων. Επίσης, η μακροχρόνια υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης συνδέεται με αυξημένη αρτηριακή πίεση, που είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Πολλοί καταναλωτές εκφράζουν ανησυχίες για τους κινδύνους που ενδέχεται να συνδέονται με την κατανάλωση ενός τέτοιου καφέ, που ξεπερνά κατά πολύ τις συνηθισμένες προτάσεις κατανάλωσης καφεΐνης.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο