Τα ψητά μήλα είναι ένα γλυκό φθινοπωρινό comfort food που γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό όταν καραμελώνονται και σερβίρονται με γιαούρτι και αμύγδαλα. Ανακαλύψτε τη συνταγή και απολαύστε αυτή τη μοναδική γεύση.
Υλικά
600 γρ. γιαούρτι
80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
80 γρ. καστανή ζάχαρη
40 γρ. καβουρδισμένα, ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
4 μήλα
3 κουταλιές της σούπας νερό από άνθη πορτοκαλιάς
κανέλα και κακάο σε σκόνη
Λευκό κρασί
Λικέρ Maraschino
Φρέσκος δυόσμος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αρχικά, αρωματίζουμε το γιαούρτι με 3 κουταλιές της σούπας νερό από άνθη πορτοκαλιάς και την ίδια ποσότητα λικέρ Maraschino. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα τους και τα σιγοβράζουμε, μισοσκεπασμένα, με ένα μείγμα λευκού κρασιού και νερού, πασπαλίζοντάς τα με κρυσταλλική ζάχαρη.
Όταν τα μήλα είναι μαλακά αλλά παραμένουν ολόκληρα (προσοχή να μην πολτοποιηθούν), τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τα βουτάμε σε καστανή ζάχαρη (μόνο στην επάνω πλευρά) και τα ψήνουμε στον φούρνο στο γκριλ μέχρι να καραμελώσουν. Σερβίρουμε το γιαούρτι σε πιάτα, τοποθετούμε από ένα καραμελωμένο μήλο σε κάθε πιάτο, γαρνίρουμε με ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και φύλλα μέντας, και ολοκληρώνουμε με μια πρέζα κανέλας.
Καλή απόλαυση!
www.lacucinaitaliana.it
Τα καραμελωμένα ψητά μήλα αποτελούν ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά του φθινοπώρου και υπάρχουν πολλές συνταγές για να τα απολαύσετε. Σήμερα σας προτείνουμε αυτή τη συνταγή με γιαούρτι και αμύγδαλα, προσθέτοντας μια φρέσκια και τραγανή πινελιά στα μήλα σας. Ας δούμε μαζί τη διαδικασία!