Τα chicken nuggets είναι αγαπημένα σε όλους, αυτές οι μικρές και τραγανές κοτομπουκιές που έγιναν διάσημες κυρίως από τις μεγάλες αλυσίδες φαστ φουντ τη δεκαετία του ’90. Σήμερα, θα ετοιμάσουμε μια υγιεινή και νόστιμη παραλλαγή, φτιαγμένη στο σπίτι, ώστε να απολαύσουμε αυτή τη λιχουδιά χωρίς ενοχές.
Υλικά
200 γρ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 φέτες λευκό ψωμί
60 γρ τυρί που απλώνεται
60 γρ γάλα
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γρ τριμμένη φρυγανιά
Σπορέλαιο
unsplash
Εκτέλεση
Αρχικά, τοποθετούμε το κοτόπουλο στον επεξεργαστή τροφίμων και το ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί, το αλάτι, το γάλα και τα κομμάτια του ψωμιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Μετά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και σχηματίζουμε μπαλάκια, τα οποία ισιώνουμε ελαφρά. Βουτάμε τα μπαλάκια πρώτα στο χτυπημένο αυγό με 2 κουταλιές της σούπας νερό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να κολλήσει καλά από όλες τις πλευρές.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μια πρέζα τριμμένη φρυγανιά στο λάδι· αν τσιγαριστεί αμέσως, μπορούμε να αρχίσουμε το τηγάνισμα. Προσθέτουμε μερικές μπουκιές κοτόπουλο και τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και τις πασπαλίζουμε με μια πρέζα αλάτι πριν τις σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!