Η βελουτέ σούπα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα του χειμώνα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθούμε μια καλή βελουτέ σούπα, είτε αυτή είναι φτιαγμένη με αγκινάρες, πράσα, πατάτες ή μωβ καρότα. Η αίσθηση της απόλαυσης από ένα ζεστό πιάτο είναι ανεκτίμητη. Κάθε εποχή προσφέρει τα δικά της υλικά, τα οποία μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε φρέσκες και ευέλικτες βελούδινες σούπες, κατάλληλες για κάθε περίσταση. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια υπέροχη σούπα με μπρόκολο, ρεβίθια και πράσο, που είναι απλώς ακαταμάχητη.
Υλικά
500 γρ. μπρόκολο
200 γρ. πράσα (καθαρισμένα)
350 γρ. πατάτες (καθαρισμένες)
800 ml ζωμό λαχανικών (ξεφλουδισμένες)
Ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
130 γρ. ρεβίθια κονσέρβα
Αλάτι, πιπέρι
www.soniaperonaci.it
Εκτέλεση
Αρχικά, κόβουμε το λευκό μέρος του πράσου σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για τουλάχιστον 10 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειαστεί μερικές κουταλιές ζωμού λαχανικών. Στη συνέχεια, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις προσθέτουμε στο πράσο, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν εντελώς τα υλικά. Αφήνουμε να μαγειρευτούν και στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο, ρίχνοντας λίγο ακόμα ζωμό. Όταν το μπρόκολο είναι έτοιμο, χτυπάμε όλα τα υλικά με το μπλέντερ και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, μερικά φύτρα και τα ρεβίθια. Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με απλό γιαούρτι.
- Αν περισσέψει σούπα, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 2 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο ή να την καταψύξετε.