14.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήVIRAL Νέα και Τάσεις«Πού χωράει τόσο φαγητό;» ρώτησε Άγγλος επισκέπτης στην Ελλάδα - Οι απαντήσεις...

«Πού χωράει τόσο φαγητό;» ρώτησε Άγγλος επισκέπτης στην Ελλάδα – Οι απαντήσεις που έλαβε

«Είμαι ένας νέος Βρετανός και φέτος το καλοκαίρι πέρασα χρόνο στην Αθήνα, παρατηρώντας τους ντόπιους και δοκιμάζοντας διάφορα ελληνικά φαγητά. Έχω ερωτευτεί την ελληνική κουλτούρα και τη γαστρονομία, γι’ αυτό θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις.

  • Στα σούπερ μάρκετ: Κάθε φορά βλέπω γυναίκες με μεγάλα, μεταλλικά καρότσια γεμάτα φρούτα και λαχανικά. Πώς είναι δυνατόν να καταναλώσει κάποιος 25+ ντομάτες; Τι μαγειρεύουν; Και τόση μέντα, μαϊντανό και ρίγανη;
  • Για τα σταφύλια: Γιατί αγοράζετε τόσα πολλά; Τα τρώτε σκέτα;
  • Φτιάχνουν οι γιαγιάδες γλυκά στο σπίτι ή τα αγοράζουν;
  • Πώς γίνεται οι άνθρωποι να μην είναι παχύσαρκοι, όταν το 99% των φαγητών είναι γλυκά και πίτες; Πού πάνε όλες οι τυρόπιτες που τρώτε καθημερινά;

Αυτές οι απορίες προήλθαν από έναν Βρετανό χρήστη του Reddit, τον UsefulCup9230, που πέρασε το καλοκαίρι του στην Αθήνα, μετρώντας σταφύλια, τυρόπιτες και παρατηρώντας τις γιαγιάδες με τα γεμάτα καρότσια στα σούπερ μάρκετ.

Έλαβε πολλές απαντήσεις, γεμάτες αγάπη για το κοκκινιστό μοσχαράκι και άλλες γαστρονομικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας.

«Η ελληνική κουζίνα είναι στενά συνδεδεμένη με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αγαπάμε τις λαϊκές αγορές, όπου οι παραγωγοί πωλούν τα προϊόντα τους. Οι 25 ντομάτες μπορεί να φαίνονται πολλές, αλλά αν χρησιμοποιήσεις 10 για ένα πιάτο (π.χ. γεμιστά) και άλλες 1-2 για σαλάτες, τότε έχει νόημα. Χρησιμοποιούμε τις ντομάτες σε πολλά πιάτα, είναι βασικό συστατικό της κουζίνας μας. Σκεφτείτε το έτσι: η προετοιμασία του φαγητού είναι σημαντική για εμάς, και όταν προσκαλούμε φίλους για φαγητό, προτιμάμε να έχουμε άφθονα υλικά, αντί να χρειάζεται να ψωνίζουμε από το μανάβικο της γειτονιάς. Επίσης, είναι μέρος της κουλτούρας μας να μοιραζόμαστε φαγητό, ειδικά με φίλους και συγγενείς», απάντησε ο χρήστης με το ψευδώνυμο BamBumKiofte23.

«Η μισή ελληνική κουζίνα περιλαμβάνει κοκκινιστά, δηλαδή φαγητά μαγειρεμένα με σάλτσα ντομάτας. Αν αυτό δεν συνδέεται με όσα έχεις δει σε εστιατόρια, θυμήσου ότι η κουζίνα της ταβέρνας και η σπιτική κουζίνα δεν είναι πάντα το ίδιο στην Ελλάδα. Οι τουρίστες γνωρίζουν κυρίως την κουζίνα της ταβέρνας. Όσον αφορά τα φρούτα, αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά ανάλογα με την εποχή τους. Αυτό που είδες ήταν στην εποχή των σταφυλιών. Οι Άγγλοι συνήθως προτιμούν να αγοράζουν λίγο από όλα τα φρούτα, ανεξαρτήτως εποχής, αλλά οι Έλληνες δίνουν έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά που είναι φρέσκα τη στιγμή που ψωνίζουν. Έτσι, τον Αύγουστο θα επικεντρωθούμε στα σταφύλια και τα καρπούζια, και δεν θα αγοράσουμε πορτοκάλια», εξήγησε ο χρήστης Dolfin4.

Κοκκινιστό για πάντα, θα απαντήσουμε, σε κάθε εκδοχή της ελληνικής κουζίνας.

 

 

Google News
Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο