Η κρέμα καραμελέ είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό, ιδανικό για καλοκαιρινές απολαύσεις.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 4 αβγά
- 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (για το σιρόπι)
Τρόπος Παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας νερό. Βάζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει και να σχηματιστεί το σιρόπι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε το σιρόπι σε μικρά φορμάκια.
- Σ’ ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Όταν φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, προσθέτουμε το μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνέχεια με έναν αναδευτήρα.
- Ρίχνουμε το νέο μείγμα στα φορμάκια που έχουμε ήδη προσθέσει το σιρόπι.
- Σε ένα βαθύ ταψί, βάζουμε νερό μέχρι το ύψος των φορμακίων και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Ψήνουμε για 35 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε και απολαύσουμε.