16.8 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Το ΕΣΥ καταρρέει, λέει γιατρός. Αντίθετα, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά: Έχω βαρεθεί...

«Το ΕΣΥ καταρρέει, λέει γιατρός. Αντίθετα, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά: Έχω βαρεθεί την γκρίνια σας.»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε μια προσβλητική συμπεριφορά απέναντι σε γιατρό του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, όπου ο γιατρός ζητούσε σταθερές προσλήψεις λόγω ελλείψεων στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Υπουργός Υγείας φαίνεται να αντέδρασε με ένταση όταν άκουσε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γιατροί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Αρχικά, έδειξε ενδιαφέρον για τη συζήτηση, όμως πολύ γρήγορα άρχισε να την αποδιοργανώνει, εκφράζοντας δυσαρέσκεια προς τις προτάσεις του γιατρού.

Η συζήτηση αυτή καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιεύθηκε στα social media του υπουργού.

Ο γιατρός τόνισε ότι οι επικουρικές προσλήψεις δεν επαρκούν και δεν λύνουν το πρόβλημα, με τον υπουργό να απαντά σε αυστηρό τόνο ότι το κράτος δεν μπορεί να υποστηρίξει νέες προσλήψεις γιατρών.

«Θα πρέπει να ευχαριστήσετε το κράτος για όλα όσα κάνει…»

Η αντιπαράθεση τους αναδείχθηκε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση λόγω των προβλημάτων στο σύστημα υγείας.

Γιατρός: «Παρακαλώ, μιλήστε λίγο πιο ευγενικά, γιατί μιλάτε σε έναν γιατρό που προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση. Κάνουμε υπερωρίες για να μπορέσουμε να τηρήσουμε το πρόγραμμα».

Άδ. Γεωργιάδης: «Εσύ είσαι υπουργός Υγείας, τι θα έκανες;»

Γιατρός: «Θα έπρεπε να γίνουν μαζικές προσλήψεις και να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς».

Άδ. Γεωργιάδης: «Αυτά σου έχουν απαγορευτεί. Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Τι θα κάνεις;»

Γιατρός: «Πρέπει να γίνουν…»

Άδ. Γεωργιάδης: «Θα ρίξεις το σύστημα; Θα χρεοκοπήσεις τη χώρα;»

Γιατρός: «Ενώ δεν κάνετε προσλήψεις, μια συνάδελφός μας κατέρρευσε…»

Άδ. Γεωργιάδης: «Λοιπόν, είσαι γιατρός, κάνεις θεραπείες και είσαι καλοί επιστήμονες. Το ΚΚΕ δεν θα μας δώσει τη λύση! Φτάνει!»

Φανερά εκνευρισμένος, ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να πείτε ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα όσα καταφέρνει. Έχω κουραστεί από την συνεχόμενη γκρίνια σας. Το σύστημα λειτουργεί και σώζει ζωές», παρακάμπτοντας τις προτάσεις του γιατρού από το «Παπανικολάου».

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο