Σκάνδαλο ασφάλειας συγκλονίζει την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία

0
19


Αποκάλυψη παρατυπιών πιστοποίησης ασφαλείας από μεγάλες εταιρείες όπως η Toyota, η Mazda και η Honda, έχουν προκαλέσει σάλο στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Σύμφωνα με το Reuters, οι παρατυπίες περιλαμβάνουν παραποίηση δεδομένων και ανακριβή αναφορά των επιθεωρήσεων, προκαλώντας άμεση απάντηση από το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας. Οι εταιρείες έχουν σταματήσει τη μεταφορά οχημάτων και οι επιτόπιοι έλεγχοι εκκρεμούν ακόμη.

Η Toyota σταμάτησε τη ναυτιλία και την πώληση τριών μοντέλων αφού αποκαλύφθηκε ότι τα οχήματα είχαν αποτύχει στις απαιτούμενες διαδικασίες πιστοποίησης. Η Mazda σταμάτησε την παράδοση των MX-5 RF και Mazda2 λόγω παραποιημένων αποτελεσμάτων δοκιμών. Η Yamaha και η Honda ακολούθησαν επίσης παρόμοια μέτρα.

Αυτές οι αποκαλύψεις υπογραμμίζουν την ανάγκη για αυστηρότερη εποπτεία και διαφάνεια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι εταιρείες ενθαρρύνονται να αναθεωρούν τις εσωτερικές τους διαδικασίες και να διασφαλίζουν την ακεραιότητα και τη διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες τους.

Πηγή: Reuters

ειδήσεις Google