Τι είναι η κινεζική μάρκα αυτοκινήτου XPENG και ποιοι την εισάγουν στην Ελλάδα;

0
17


Ο Όμιλος Βασιλάκη, από Όμιλος AutohellasΑνακοίνωσε ότι συμφωνεί μαζί της Κινεζικό XPENG για την εισαγωγή και διάθεση των αυτοκινήτων της μάρκας από την Κίνα στην ελληνική αγορά. Ο Όμιλος Autohellas αντιπροσωπεύει, μεταξύ άλλων, τις Hyundai, Kia, Seat και Cupra στη χώρα μας.

Το σχέδιο είναι να ξεκινήσει το 2024 με την εισαγωγή τριών ηλεκτρικών μοντέλων:

  • XPENG P7: Το έξυπνο σπορ σεντάν με εκτεταμένη αυτονομία έως και 576 km (WLTP).
  • XPENG G9: Η ναυαρχίδα της μάρκας, ένα εντυπωσιακά ευρύχωρο SUV με ισχύ έως και 551 ίππους.
  • XPENG G6: Το εξαιρετικά έξυπνο κουπέ SUV, η τελευταία προσθήκη στον στόλο μοντέλων που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
XPENG G7

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τον Όμιλο Autohellas ως στρατηγικό εταίρο στην Ελλάδα, μια σημαντική αγορά για την XPENG, όπου η πιθανή ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας επιτρέπει να οικοδομήσουμε μια ισχυρή θέση για τα μοντέλα έξυπνης τεχνολογίας μας», δήλωσε ο Brian Hongdi Gu, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος XPENG. «Η εμπειρία του Ομίλου Autohellas και η μακρόχρονη παρουσία του στην ελληνική αγορά θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε περαιτέρω σε αυτή την αγορά με το σπορ σεντάν P7, το υπερέξυπνο κουπέ SUV G6 και τα ναυαρχίδα μας, το SUV G9 Η έναρξη της δραστηριότητας της XPENG στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο στην ευρωπαϊκή μας ανάπτυξη».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Εισαγωγών Αυτοκινήτων του Ομίλου Autohellas, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η XPENG επέλεξε τον Όμιλο Autohellas ως συνεργάτη στην Ελλάδα. Η στρατηγική συνεργασία με την XPENG υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας για ένα πιο πράσινο μέλλον μέσα από την πελατοκεντρική φιλοσοφία μας. Τα μοντέλα XPENG είναι υψηλής ποιότητας και διαθέτουν έξυπνη τεχνολογία στο DNA τους. Στόχος μας είναι να ηγούμαστε στην αγορά premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα».

Όμιλος Autohellas

ειδήσεις Google