Το «{χρώμα}» στα αυτοκίνητα που θέλει να καταργήσει η Ευρώπη – Γιατί θεωρείται επικίνδυνο

0
18


Από το 2023 ήταν γνωστό ότι το Ευρωπαϊκή Ένωση είχε υποβάλει πρόταση «σεισμού» για αυτό Αυτοκινητοβιομηχανίαήθελε να απαγορεύσει τη δίκη της Επιχρωμίωση για κάθε αυτοκίνητο.

Αιτία της απόφασης ήταν η έκτακτη ρύπων Διαδικασία επίστρωσης εξαρτημάτων οχημάτων χρώμιοπου στοχεύει στην προστασία από αυτό σκουριά και αυτό μεταφέρωπου, όπως λένε, δίνει ένα γυαλιστερό φινίρισμα ASM International.

Μάλιστα, το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2024, δίνοντας στους κατασκευαστές κάποιο χρόνο να προσαρμόσουν τη διαδικασία παραγωγής και να στραφούν σε εναλλακτικές χημικές ουσίες και μεθόδους.

Χρώμιο: Μια επικίνδυνη χημική ουσία

Η επιχρωμίωση θα πρέπει να απαγορευτεί για λόγους δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου καρκίνου του πνεύμονα. Οι εκπομπές αέρα που προκαλούνται από τη διαδικασία επιχρωμίωσης υπολογίζονται σε 500 πιο τοξικά από το ντίζελ.

ο εξασθενές χρώμιο Το προϊόν που χρησιμοποιείται θεωρείται επίσης καρκινογόνο. Χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται επίσης για την καταπολέμηση τέτοιων εκπομπών Καταστολέας καπνούπεριέχουν επίσης ακραίες ουσίες δηλητηριώδης.

Το χρώμιο όχι μόνο χρησιμοποιείται για να προσθέσει λάμψη και αίσθηση πολυτέλειας, αλλά παίζει επίσης ρόλο στην προστασία των μετάλλων που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό του αυτοκινήτου από τη διάβρωση.

Η πολλά υποσχόμενη εναλλακτική

Όπου το εξασθενές χρώμιο αποτυγχάνει, υπάρχει μια ουσία που χρησιμοποιείται ήδη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο βαθμό στη βιομηχανία υποκατάστατο συμβατική επιχρωμίωση σε μεγάλη κλίμακα.

Αυτή είναι η επιχρωμίωση με τρισθενές χρώμιο, Μια μέθοδος που θεωρείται φιλική προς το περιβάλλον και προσφέρει πολλά από τα ίδια οφέλη. Οι επιφάνειες τρισθενούς χρωμίου εξασφαλίζουν αυτό Αντοχή σε γρατσουνιές και διάβρωση και διατίθενται σε διάφορες χρωματικές παραλλαγές.

Η τρισθενής επιχρωμίωση χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό Θειικό ή χλωριούχο χρώμιοαντί για τριοξείδιο του χρωμίου και έχει ήδη εφαρμοστεί από ορισμένους κατασκευαστές.

ειδήσεις Google