Ο Αρκάς καλωσορίζει το Σάββατο με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ο ευρηματικός σκιτσογράφος επέλεξε να απεικονίσει μια κλεψύδρα, συνοδεύοντας την εικόνα με την φράση «Καλημέρα. Η κλεψύδρα της ζωής».
Φυσικά, οι followers του δεν άργησαν να σχολιάσουν την ανάρτησή του, με σχόλια που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία της ζωής. Ένα από αυτά ήταν: «Κανείς δεν ξέρει πόση άμμος του απομένει! Και αυτό δίνει αξία στον κάθε κόκκο που πέφτει».
Η κλεψύδρα και η ιστορία της
Η κλεψύδρα είναι ένα παραδοσιακό εργαλείο μέτρησης του χρόνου, το οποίο αποτελείται από δύο γυάλινα δοχεία συνδεδεμένα κατακόρυφα. Το υλικό μέσα στο επάνω δοχείο ρέει προς το κάτω, επιτρέποντας τη μέτρηση ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.
Αφού αδειάσει το επάνω δοχείο, η κλεψύδρα μπορεί να αναστραφεί για να ξεκινήσει ξανά η μέτρηση. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το χρόνο που μετράται, όπως η ποσότητα της άμμου, το μέγεθος των γυάλινων δοχείων, το πλάτος του λαιμού και η ποιότητα της άμμου.
Ιδιαίτερα στα δικαστήρια, η κλεψύδρα χρησιμοποιούνταν για να καθορίσει τον χρόνο που είχε στη διάθεσή του κάθε διάδικος για την αγόρευσή του. Η φράση «εξέρρει το ύδωρ» ή «επίσχες το ύδωρ» σήμαινε ότι ο ομιλητής έπρεπε να σταματήσει. Σε περιπτώσεις όπου εξετάζονταν μάρτυρες ή συνέβαινε κάτι άλλο, ο υπηρέτης του δικαστηρίου έπρεπε να πει «επίσχες το ύδωρ», διακόπτοντας έτσι τη ροή της κλεψύδρας.