Πρώην τενίστρια χαρακτήρισε στάσιμο τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Απαιτείται μια αλλαγή, είτε στο προπονητικό τιμ είτε αλλού»

0
155
Πρώην τενίστρια χαρακτήρισε στάσιμο τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Απαιτείται μια αλλαγή, είτε στο προπονητικό τιμ είτε αλλού»

Η Αντρέα Πέτκοβιτς, άλλοτε Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις γυναικών, μίλησε για τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου και άσκησε κριτική στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Έχοντας σταματήσει το τένις από το πέρυσι, η Πέτκοβιτς βρέθηκε σε γνωστό podcast και αναφέρθηκε στην πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά, υποστηρίζοντας ότι έχει μείνει στάσιμος και χρειάζεται μία αλλαγή. Παράλληλα πάντως αποθέωσε και κάποια σημεία του παιχνιδιού του.

«Νιώθω ότι ο Τσιτσιπάς χρειάζεται μια αλλαγή. Δεν ξέρω αν αυτή είναι στο προπονητικό τιμ ή πρέπει να δώσει λίγο περισσότερο ενεργό ρόλο στον Μαρκ Φιλιππούση, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα.

Απλά έχει μένει στάσιμος τον τελευταίο χρόνο στο παιχνίδι του και γνωρίζω ότι θέλει να παίξει καλό τένις. Και πραγματικά έχει ένα από τα καλύτερα forehand που έχει δει στη ζωή μου.

Δεν είναι μόνο ο τρόπος που χτυπάει την μπάλα και το πως μπορεί να βρει ρυθμό με το spin, αλλά και το πόσο γρήγορα φτάνει προς την μπάλα ακόμα κι όταν έχει ρηχές επιστροφές, κάτι που ίσως μόνο ο Φέντερερ το κάνει με τον ίδιο τρόπο.

Ελπίζω πραγματικά να εξελίξει τον τρόπο του παιχνιδιού του. Ίσως κομμάτι-κομμάτι, ένα βήμα παραπάνω τη φορά όπως συνήθιζε να κάνει και ο Ρότζερ έτσι ώστε να έχει το χρόνο να φτάσει στην εξέλιξη που χρειάζεται».