Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικά νέαΣταϊκούρας: Στα 35,1 εκ. ευρώ το οικονομικό αποτύπωμα του Ράλλυ Ακρόπολις

Σταϊκούρας: Στα 35,1 εκ. ευρώ το οικονομικό αποτύπωμα του Ράλλυ Ακρόπολις

Στην εκδήλωση παρουσίασης του 70ού «Ράλι Ακρόπολις» παρευρέθηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Σταϊκούρας -μεταξύ άλλων- δήλωσε:

«Κράτος και ιδιωτικός τομέας αποδείξαμε ότι, με κοινή προσπάθεια, συντονισμένα και μεθοδικά, μπορούμε να διοργανώσουμε, με τον καλύτερο τρόπο, παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότα, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη και μεγάλη εξωστρέφεια.

Πέρα από τα προφανή οφέλη για τους φιλάθλους, τους αθλητές, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, σύμφωνα με μελέτη, το συνολικό οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, μόνο για το έτος 2021, ανήλθε στα 35,1 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ύστερα από ενέργειές μας στο Υπουργείο Οικονομικών, για το έτος 2023 από τη φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, καθορίσαμε, μεταξύ άλλων, τη διανομή ποσού ύψους 1.100.000 ευρώ στην Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Motorsport Greece), ως φορέα που έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην προβολή της χώρας, μέσω της επιτυχούς διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις».

Σε δήλωσή της μετά τη λήξη της εκδήλωσης, η κυρία Αλεξοπούλου ανέφερε:

«Πέραν των μοναδικών στιγμών, που χαρίζει στους λάτρεις του σπορ, το Ράλλυ Ακρόπολις διαφημίζει την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο, ενώ, μεταξύ πολλών άλλων, αποτελεί και υπόδειγμα ασφαλούς οδήγησης.

Τα πληρώματα και οι συνεργάτες τους – οδηγοί, συνοδηγοί και μηχανικοί – είναι πρεσβευτές της οδικής ασφάλειας. Αναδεικνύουν καλές πρακτικές όπως η χρήση ζώνης και κράνους, συντηρούν τα οχήματα σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς και τηρούν τα όρια ταχύτητας στις απλές διαδρομές, υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν πρέπει ποτέ να αναπτύσσουμε ακατάλληλες ταχύτητες σε δρόμους ανοιχτούς στη δημόσια κυκλοφορία.

Εύχομαι η φετινή διοργάνωση να αποτελέσει μια από τις καλύτερες της 70χρονης ιστορίας του Ράλλυ Ακρόπολις».

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα