Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες θα είναι προκριματικοί για τους Ολυμπιακούς το 2028 – Monomaxos

0
20
Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες θα είναι προκριματικοί για τους Ολυμπιακούς το 2028 – Monomaxos


Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες του 2027 στην Κωνσταντινούπολη θα χρησιμεύσουν ως σημαντικό κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028, δήλωσε σήμερα (16/5) ο επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC).

Η τουρκική πόλη θα φιλοξενήσει την τέταρτη διοργάνωση της ηπειρωτικής διοργάνωσης πολλαπλών αθλημάτων, αφού η Πολωνία υποδέχθηκε τη διοργάνωση του 2023 με 29 αθλήματα. Οι ημερομηνίες για τους Αγώνες του 2027 δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, αλλά θα διεξαχθούν γύρω στον Ιούνιο.

«Νομίζω ότι η Κωνσταντινούπολη μάς δίνει μια πρόσθετη, νέα ευκαιρία για καινοτομία», δήλωσε ο πρόεδρος της EOC Σπύρος Καπράλος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

«Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες γίνονται ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες. Θα χρησιμεύσουν ως πρόκριμα για τα Ολυμπιακά αθλήματα».

Ο κ. Καπράλος είπε ότι περισσότερες ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της Γυμναστικής, προσπαθούν να στείλουν κορυφαίους αθλητές στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Η διοργάνωση αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μια άλλη διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που περιλαμβάνει κορυφαίους αθλητές από αθλήματα όπως στίβο, γυμναστική, κολύμβηση και κωπηλασία.

Η προσθήκη νέων αθλημάτων στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2027 μαζί με την προσφορά Ολυμπιακών προκριματικών θέσεων ταιριάζει με τη στρατηγική της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για ενίσχυση της προβολής των προκριματικών αγώνων για τους Αγώνες.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, η ΔΟΕ διοργανώνει μια σειρά προκριματικών δύο στάσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο για πολλά αθλήματα, με περισσότερες από 150 θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή είναι μια κίνηση που αποσκοπεί να προσθέσει αξία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να δημιουργήσει νέες εμπορικές ευκαιρίες για τους ενδιαφερόμενους.

Η ΔΟΕ είπε αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να επεκτείνει αυτό το έργο για τους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Στους αγώνες μας στην Κωνσταντινούπολη αναμένουμε να έχουμε μερικά από τα μεγαλύτερα αθλήματα που συμμετέχουν στο σύστημα προκριματικών Ολυμπιακών Αγώνων», πρόσθεσε ο Σπύρος Καπράλος, ο οποίος είναι επίσης μέλος της ΔΟΕ.

«Μιλάμε με διαφορετικές ομοσπονδίες για να έχουμε τους καλύτερους αθλητές να συμμετέχουν. Υπάρχουν κάποια αθλήματα που δεν ήταν στην Πολωνία και τα οποία θέλουν να συμπεριληφθούν».

Πηγή: Reuters