Αστυπάλαια: Οι ύμνοι της Figaro για το νησί εντός του σχήμα πεταλούδας

0
328
Αστυπάλαια: Οι ύμνοι της Figaro για το νησί εντός του σχήμα πεταλούδας

Αστυπάλαια: Παραμένει εκτός ραντάρ του μαζικού τουρισμού

Το διεθνές μέσο ξεχωρίζει περήφανος την Αστυπάλαια επειδή το νησί που «καλλιεργεί» το απρόσμενο και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Η αρθρογράφος εξηγεί πως «η Αστυπάλαια ή δεν είναι ένα νησί των Δωδεκανήσων harking back to Κυκλάδες, διαθέτει σχήμα πεταλούδας, αποτελεί ένα ”απροσδόκητο” εργαστήριο βιώσιμης κινητικότητας και παραμένει εκτός ραντάρ του μαζικού τουρισμού».

Εντός του αφιέρωμα αναδεικνύονται οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, της Volkswagen και του δήμου να είναι σε θέση καταστήσουν την Αστυπάλαια το πρωτοβάθμιο «έξυπνο» και «βιώσιμο» νησί με ενεργειακή αυτονομία στη Μεσόγειο. Παράλληλα όμως, οι 1.500 κάτοικοι της Αστυπάλαιας συνεχίζουν να είναι μια μικρή, «δεμένη» κοινότητα, όπου η ειλικρινής φιλοξενία συμβαδίζει με μια έμφυτη αίσθηση μοιράσματος και γιορτής.

Αστυπάλαια: Το νησί που «καλλιεργεί» το απρόσμενο

Με βάση το αφιέρωμα, οι αξέχαστες θαλάσσιες εκδρομές με καραβάκια, {τα μονοπάτια} και η ατελείωτη δαντέλα χρειάζομαι παραλίες με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, ιδανική για οικογένειες, ζευγάρια και λάτρεις θαλάσσιων σπορ, επιβεβαιώνουν το «παρατσούκλι» {που έχουν} βγάλει οι γνώστες για την Αστυπάλαια, ως «το νησί των χιλίων αποχρώσεων του μπλε».

Εντός του άρθρο ολοκληρώνεται ιδιαίτερη αναφορά στη γαστρονομική κουλτούρα του προορισμού, τονίζοντας μάλιστα πως αν οι θεοί του Ολύμπου ότι είχαν βρεθεί στην Αστυπάλαια να είναι σε θέση γλεντήσουν, ή δεν είναι από αυτό νησί ήταν ήδη γνωστό χρειάζομαι την αρχαιότητα για τα φρέσκα ψάρια, τα θαλασσινά και τις πιο απρόσμενες γεύσεις των προϊόντων της γης του, ενώ σήμερα «πρωταγωνιστούν» σε ασυνήθιστα πιάτα ο αστακός και το 2 ειδών γαρίδας της περιοχής.

«Στον τελευταίο καιρό τώρα έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την εξωστρέφεια του προορισμού που πλέον ​διαφοροποιείται ​στην αντίληψη του διεθνούς κοινού για το “πάντρεμα” της αυθεντικότητας και της παράδοσης με το μακροπρόθεσμο του “πράσινου” τουρισμού», δήλωσε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας, σχολιάζοντας το αφιέρωμα της Le Fig​aro,​ {που ήταν} συνέπεια προγραμματισμένης δημοσιογραφικής αποστολής του δήμου.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ