Ελαφόνησος: Ένας παράδεισος για τους… ναυαγούς του καλοκαιριού

0
311
Ελαφόνησος: Ένας παράδεισος για τους… ναυαγούς του καλοκαιριού

Η Ελαφόνησος, χωρίς αμφιβολία, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως παράδεισος για τους ναυαγούς του καλοκαιριού. Με μια παραλία του ονείρου- συνώνυμη με το νησί και αφορμή για να βρεθεί κανείς σε αυτό, δεν είναι τυχαίο το γεγονός που κάθε χρόνο εκατοντάδες επισκέπτες την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Το μικρό νησί, λοιπόν, που βρίσκεται απέναντι από τη Νεάπολη, το νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Λακωνίας, θυμίζει μέρος εξωτικό. Οι λευκές απέραντες αμμουδιές του και η εκπληκτική φυσική ομορφιά του είναι τα δυνατά χαρτιά του που μαγεύουν τον επισκέπτη. Με έκταση μόλις 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το νησί διαθέτει ένα ξεχωριστό τοπίο που καλεί τους επισκέπτες να το εξερευνήσουν.

Σε πολλά σημεία του νησιού μπορεί κανείς να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα με θέα το πανέμορφο τοπίο και σύμβολα του αρχαίου πολιτισμού. Το σημερινό της όνομα η Ελαφόνησος το οφείλει, σύμφωνα με έρευνες, στην ύπαρξη πλήθους μικρόσωμων ελαφιών κόκκινου χρώματος.

Γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού αποτελώντας έναν από τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς. Η ήρεμη και η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα κυριαρχεί στον μικρό οικισμό της Ελαφονήσου, με τον όμορφο παραλιακό δρόμο και το γραφικό λιμανάκι με τις βάρκες. Φυσικά δυνατό «χαρτί» του νησιού αποτελούν οι παραλίες με πιο γνωστή αυτή του Σίμου, μια εξωτική αμμουδιά με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά.

Σίμος: Η παραλία συνώνυμη με το νησί

Για πολλούς ο Σίμος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες ολόκληρης της Ελλάδας. Το απίστευτο φυσικό κάλλος που χαρακτηρίζει την ακτή του Σίμου δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Εντυπωσιακοί χρυσαφένιοι αμμόλοφοι, μια λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα που χωρίζει την ακτή σε δύο επιμέρους κόλπους και διαυγή, πεντακάθαρα νερά συνθέτουν την εντυπωσιακή εικόνα της ακτής, η οποία κάνει το γύρο του κόσμου. Από τις εμπειρίες που αξίζει να βιώσει κανείς εδώ το κάμπινγκ ακριβώς πάνω από την ακτή, καθώς και το βραδινό μπάνιο κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό.