Μυλοπόταμος: Η παραλία-σταρ του Πηλίου

0
355
Μυλοπόταμος: Η παραλία-σταρ του Πηλίου

Αν μας ζητούσαν να ορίσουμε μία παραλία- συνώνυμη του Πηλίου αυτή θα ήταν σίγουρα ο Μυλοπόταμος. Η παραλία- σταρ, για πολλούς, στο βουνό των Κενταύρων συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αγαπημένες του κοινού, αλλά και στις πιο εντυπωσιακές που θα συναντήσει κανείς στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ουσία πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία, με κρυστάλλινα νερά πνιγμένη μέσα στο πράσινο. Στο μήκος της έχει άμμο, βοτσαλάκια αλλά και πιο μικρές πέτρες και είναι μια πραγματική όαση για τους τυχερούς που θα απολαύσουν εκεί τις βουτιές τους.

Η παραλία στο Πήλιο που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο

Ο Μυλοπόταμος κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάποιοι εκ των οποίων είναι φανατικοί. Τα νερά του παρομοιάζονται, όχι άδικα, με καθρέφτες και η παραλία χωρίζεται άτυπα σε δύο μικρότερες παραλίες με μια φυσική πέτρινη αψίδα ενώ υπάρχει πρόσβαση από το ένα τμήμα στο άλλο.

Οι επισκέπτες νομίζουν ότι βρίσκονται πραγματικά σε ένα εξωτικό μέρος και αποτελεί το στολίδι του Πηλίου. Η ομορφιά του είναι τόσο φημισμένη ώστε έχει κερδίσει γαλάζιες σημαίες και έχει φωτογραφηθεί από πολλά διεθνή περιοδικά αποτελώντας αδιαμφισβήτητα και μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας.

Η «διπλή» παραλία του Μυλοποτάμου απέχει 58 χιλιόμετρα από το Βόλο και μόλις 7 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα και έτσι εκτός από τους φανατικούς τουρίστες συχνάζουν εκεί και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη κατεβαίνοντας κάποια σκαλάκια αλλά αν επισκεφτείτε την περιοχή την υψηλή τουριστική περίοδο, τότε θα πρέπει να περιμένετε ότι θα έρθετε αντιμέτωποι με τον πολύ κόσμο που επιλέγει την παραλία για το μπάνιο του.

Αν επιλέξετε την περιοχή για τις διακοπές σας, αξίζει να γνωρίσετε καλά την Τσαγκαράδα, το τουριστικό χωριό του ανατολικού Πηλίου. Από εκεί μάλιστα υπάρχει και λεωφορείο για την παραλία του Μυλοποτάμου. Σε ολόκληρη την περιοχή θα βρει κανείς εξάλλου γραφικά μέρη και μοναδικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς.