Μόνο τρεις άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς διαβατήριο

0
203
Μόνο τρεις άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς διαβατήριο

Διαβατήριο: Ο Βασιλιάς Κάρολος «έχει ελευθέρας»

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα βασιλιάς Κάρολος δύναται να ταξιδέψει σε όποια χώρα επιθυμεί χωρίς να διαθέτει κάποιο επίσημο έγγραφο το οποίο θα  πιστοποιεί την ταυτότητά του. Σύμφωνα με τους βρετανικούς νόμους το διαβατήριο εκδίδεται στο όνομα του μονάρχη, οπότε εκείνος δεν χρειάζεται να διαθέτει. Το ίδιο προνόμιο κατείχε και η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ, χωρίς ωστόσο να ισχύει για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Διαβατήριο: Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας  και η σύζυγός έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν σε 189 κράτη

Πέρα από τον Βρετανό μονάρχη, το «δικαίωμα» να ταξιδεύουν όπου θέλουν έχουν ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας και η σύζυγος του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το διαβατήριο της Ιαπωνίας είναι ένα από τα πιο ισχυρά στον κόσμο, με αποτέλεσμα οι Ιάπωνες να μπορούν να επισκέπτονται περισσότερες από 189 χώρες χωρίς βίζα.

Κατά συνέπεια το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών, έχει αποφασίσει ότι «θα ήταν ακατάλληλο να εκδοθεί ένα τέτοιο διαβατήριο για τον αυτοκράτορα ή την αυτοκράτειρα». Οπότε, ο 126ος ηγεμόνας του αυτοκρατορικού Οίκου της Ιαπωνίας Naruhito και η σύζυγος του Masako δεν χρειάζονται διαβατήριο.

Αλλά όπως και στη βρετανική βασιλική οικογένεια, έτσι και την αυτοκρατορική της Ιαπωνίας, δεν ισχύει το ίδιο για τα υπόλοιπα μέλη.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ