Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήBlogΝαύπλιο: Ανοίγει το Μπούρτζι για το ευρύ κοινό

Ναύπλιο: Ανοίγει το Μπούρτζι για το ευρύ κοινό

Μπούρτζι: Μπορεί επίσης δουλεύει πραγματικά ως μνημείο

Συγκεκριμένα, μετά θέλω στενή και αγαστή συνεργασία του ΥΠΠΟ με την ΕΤΑΔ, συμφωνήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας του φρουρίου, το οποίο θα ακόμη δουλεύει πραγματικά αρχικά ως επισκέψιμο μνημείο, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Οι επιμέρους χώροι, εντός του Μπούρτζι αντίστοιχο με αναψυκτήριο-εστιατόριο, πωλητήριο και εκθεσιακός χώρος θα ακόμη λειτουργήσουν σταθερά.

Ισοδύναμο με ζήτησε η υπουργός Πολιτισμού, το μνημείο θα ακόμη ανοίξει για το ευρύ κοινό την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και έως τις 17 Αυγούστου η check in μάλλον θα είναι χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα για αυτόν ή αυτήν επισκέπτες, με βάση την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

Το ιστορικό – Το φρουριακό συγκρότημα εντός του Μπούρτζι

Το φρούριο Μπούρτζι ή δεν είναι μέγιστης σπουδαιότητας μνημείο και ένα σε όλα τα σημαντικότερα οχυρωματικά έργα του ελλαδικού χώρου. Κατασκευάστηκε την περίοδο της Α’ Ενετοκρατίας, 1471 έως 1477, θέλω τον αρχιτέκτονα Antonio Gambello, μετά τους ήταν προβλεπτής του Ναυπλίου (provedittore, δηλ. διοικητής) ο Vittore Pasqualigo.

To φρούριο εξυπηρέτησε την άμυνα της πόλης για 350 χρόνια, στα οποία δέχτηκε αρκετές επισκευές και τροποποιήσεις. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην απελευθέρωση του Ναυπλίου.

Μετά το 1865 χρησιμοποιήθηκε ως τόπος κατοικίας του δήμιου, που έφευγε θέλω το νησί {μόνο για} τις εκτελέσεις με γκιλοτίνα που λάμβαναν χώρα εντός του Παλαμήδι. Μια φορά αυτοί οι εκτελέσεις σταμάτησαν, το φρούριο εγκαταλείφθηκε.

Με την δημιουργία του Οργανισμού Τουρισμού, ο θαλασσόπυργος εκμισθώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 για τουριστική εκμετάλλευση και μετετράπη σε ξενοδοχείο που λειτούργησε όσο την κορυφή της δεκαετίας του 1960.

Σε λίγο, με επιμέρους επεμβάσεις του ΕΟΤ εντός του μέσον της δεκαετίας του 1980 λειτούργησε ως εστιατόριο και αναψυκτήριο, έως το 1995 κατά προσέγγιση και στην προχωρώ παρέμεινε κλειστό.

Το φρούριο έχει κηρυχθεί ως προέχον μνημείο θέλω το 1922, ενώ παράλληλα χαρακτηρίστηκε ως Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα, το 1949. μαζί με το δικό σου Β.Δ. Η διοίκηση και η διαχείρισή του ανατέθηκε στον ΕΟΤ και σήμερα έχει περιέλθει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ).

Το 12 μήνες 2010 υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας {μεταξύ} της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την αποκατάσταση και επανάχρηση του μνημείου. Εντός του πλαίσιο του μνημονίου συντάχθηκε η μελέτη αποτύπωσης, στερέωσης, αποκατάστασης, ανάδειξης και επανάχρησης του Φρουρίου.

Σε απάντηση προς την μελέτη προτάθηκε η {διατήρηση} του μνημείου στη μορφή που πήρε μετά θέλω τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο το 1936-37.

Η πρόταση περιελάμβανε την απόδοση του μνημείου εντός του κοινό, με αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων χώρων.

Φωτιά σε Μάνδρα, Μέγαρα, Ρόδο, Λουτράκι και Λακωνία: Οι αναζωπυρώσεις και τα ενεργά μέτωπα

Καύσωνας: Διαδοχικοί καύσωνες όσο βρείτε τον εαυτό σας του μήνα

Χανιά: Αποδείξεις και σπρέι στην σακούλα μαζί μαζί με το δικό σου κεφάλι του Ινδού – Τι εξετάζουν οι Αρχές

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments