Ιβάν Σβιτάιλο: «Στο σχολείο, με φώναζαν “μπαλαρίνα” οι συμμαθητές μου» – Γόβα Στιλέτο

0
62


Στην εκπομπή «Μπαμπά-δες» μίλησε ο γνωστός χορευτής και ηθοποιός, Ιβάν Σβιτάιλο, ο οποίος αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στην αγάπη που έτρεφε από μικρός στον χορό αλλά και τη συμπεριφορά που δέχθηκε από τους συμμαθητές του.

«Φυσικά και βίωσα ρατσισμό στον σχολείο. Γιατί δεν είναι συνηθισμένο ένα αγόρι να κάνει μπαλέτο. Επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει αρκετά στην παιδεία μας και τον πολιτισμό μας. Γι’ αυτό και δημιουργούνται όλοι αυτοί οι τίτλοι και τα επίθετα. Απλά όποιος ξαφνικά σε δει να στρίβεις δέκα πιρουέτες, θα καταλάβει ότι πρέπει να είσαι πολύ δυνατός και να έχεις φοβερό αυτοέλεγχο και αυτογνωσία για να μπορείς να ανταπεξέλθεις και ταυτόχρονα, μέσα από αυτό, να προσφέρεις συναισθήματα και να σωματοποιήσεις σχέσεις», είπε αρχικά ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Στη συνέχεια ο Ιβάν Σβιτάιλο πρόσθεσε: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα το ’95 αντιμετώπισα βέβαια και ρατσιστικά σχόλια και ρατσισμό. Θυμάμαι όμως ότι η Θέμιδα Μαρσέλου έκανε ένα αφιέρωμα τότε για την κρατική σχολή χορού, όπου και βρισκόμουν, με είχαν πάρει σε μια εκπομπή στο MEGA και ξαφνικά μέσα σε μια μέρα άλλαξε η συμπεριφορά πολλών στο σχολείων. Όταν υπήρχαν συμμαθητές και παιδιά από μεγαλύτερες τάξεις που με φώναζαν «μπαλαρίνα» και μου προκάλεσε τεράστια εντύπωση πως όλο αυτό άλλαξε ξαφνικά μόνο και μόνο επειδή με έδειξαν στην τηλεόραση και έκαναν αφιέρωμα για μένα».