Ο Τζεφ Μπέζος έστειλε στο Διάστημα τον γηραιότερο άνθρωπο που έχει ταξιδέψει έξω από τη Γη (βίντεο) – Monomaxos

0
16


Η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Blue Origin, μετά από περίπου διετή αναβολή των τουριστικών της πτήσεων στο Διάστημα πραγματοποίησε μια νέα πτήση στην οποία ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ταξιδέψει ποτέ έξω από τα όρια της Γης.

Ο Εντ Ντουάιτ ήταν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ στη δεκαετία του 1960 και ήταν ο πρώτος αφροαμερικανός που επιλέχθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι το 1961 για να εκπαιδευτεί ως αστροναύτης αλλά τελικά η NASA δεν τον επέλεξε για να συμμετάσχει σε κάποια από τις επανδρωμένες της αποστολές στο πρόγραμμα Apollo ή αργότερα με τις αποστολές των διαστημικών της λεωφορείων.

«Είμαι εκστασιασμένος» είπε ο Ντουάιτ επιστρέφοντας από την πτήση ο οποίος σε ηλικία 90 ετών και οκτώ μηνών έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που βρέθηκε στο Διάστημα παίρνοντας το ρεκόρ από τον διάσημο ηθοποιό Ουίλιαμ Σάτνερ, τον Κάπτεν Κερκ του θρυλικού «Star Trek», ο οποίος το 2021 ταξίδεψε με πτήση της Blue Origin έξω από τη Γη σε ηλικία 90 ετών και έξι μηνών.

To ταξίδι

Ο Ντουάιτ και πέντε ακόμη επιβάτες μπήκαν μέσα στην διαστημική κάψουλα της Blue Origin που ήταν τοποθετημένη σε ένα πύραυλο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας κοντά στην απομακρυσμένη πόλη της ερήμου Βαν Χορν. Ο πύραυλος διαχωρίστηκε από την κάψουλα, η οποία στη συνέχεια ανέβηκε πιο πέρα ​​από τα όρια της ατμόσφαιρας της Γης στα 105,7 χλμ.

Naftemporiki.grΣύνδεσμος πηγής