Ο Θοδωρής Αθερίδης αποκάλυψε για πρώτη φορά το γεγονός ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από πέντε χρόνια, σε μια συνέντευξη του στην εκπομπή «Στούντιο 4» το μεσημέρι της Τετάρτης 4/9.
Ο Θοδωρής Αθερίδης περιέγραψε αναλυτικά την εμπειρία του, από την στιγμή που άρχισε να νιώθει μούδιασμα στο σώμα του, έως και την άφιξη του στο ξενοδοχείο.
«Δεν είχα μιλήσει καθόλου μέχρι σήμερα για το εγκεφαλικό που έπαθα, επειδή η μητέρα μου ήταν ζωντανή τότε. Ήταν τρία λεπτά πριν από την απογευματινή παράσταση που επρόκειτο να παίξω. Έβαζα τη γραβάτα μου στον καθρέφτη, όταν ο Μιχάλης, ο φροντιστής, είπε ότι χτυπάει το τρίτο κουδούνι. Εκείνη τη στιγμή έκανα μερικές πλάκες μαζί του, όπως συνήθως.
Καθώς διόρθωνα τη γραβάτα μου, ξαφνικά ένιωσα μούδιασμα στη γλώσσα, στο μάγουλο και σε όλο το χέρι μου. Ήταν η πρώτη φορά που το βίωνα αυτό. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, σκέφτηκα: “Δεν υπάρχει νεύρο που να συνδέει τη γλώσσα, το μάγουλο και το χέρι, οπότε πρόκειται για κάτι σοβαρό, ίσως για όγκο, σκλήρυνση κατά πλάκας ή εγκεφαλικό”.
Έτρεξα στον Άλκη Κούρκουλο και του είπα: “Παθαίνω εγκεφαλικό”. Με βοήθησε να καθίσω και να κάνω κάποιες ασκήσεις, όπως να σηκώσω τα χέρια μου και να χαμογελάσω. Με ρώτησε και τι μέρα είναι, και έτσι πέρασα όλες τις δοκιμασίες. Μου είπε ότι είμαι μια χαρά. Παρόλα αυτά, πήρα ένα λεξοτανίλ και βγήκα να παίξω. Έκανα την παράσταση, αλλά τα πρόλαβα όλα πολύ γρήγορα. Η παράσταση κράτησε 12 λεπτά λιγότερο από το κανονικό» θυμήθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης.
«Κατά τη διάρκεια της παράστασης, ενώ είχα ήδη ξεχάσει το συμβάν, είχα μια σκηνή όπου κρατούσα ένα τσιγάρο και ήθελα να το τινάξω. Δεν μπορούσα να το πετύχω. Ένιωσα πολύ αδύναμος… Ο Άλκης το κατάλαβε και καλέσαμε έναν γιατρό. Τον έδειξα το χέρι μου και μου είπε ότι πρέπει να κάνω μαγνητική. Έτσι, πήγα για τις εξετάσεις, και δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι είχα υποστεί εγκεφαλικό.
Πρόλαβα επιτυχώς τη θρομβόλυση, και αν δεν την προλάβαινα, το χέρι μου θα χρειαζόταν μήνες για να επανέλθει. Είχα μια παρόμοια εμπειρία με τον Σταρόβα, όπου εκείνος αντιμετώπισε προβλήμα στην ομιλία του. Εγώ, την επόμενη μέρα από το εγκεφαλικό, ήμουν στην εντατική γιατί είχα να βαπτίσω τα παιδιά της Νάθενα. Η Σμαράγδα πήγε μόνη της και τα βάπτισε, αλλά θεωρείται ότι ήμουν κι εγώ νονός. Έμεινα 48 ώρες στην εντατική, αλλά μετά βγήκα και έκανα κανονικά την παράσταση.»
«Ήμουν πολύ χαρούμενος που ήμουν ζωντανός. Από τέτοιες καταστάσεις αναθεωρείς πολλά πράγματα στη ζωή σου. Λες ότι δεν θα στεναχωρηθείς ποτέ ξανά» πρόσθεσε ο Θοδωρής Αθερίδης.
Συγκλονίζει ο Θοδωρής Αθερίδης: «Έφαγα κι εγώ τους καρκίνους – Ο πνευματικός μου μου είπε να προσέχω τι τους ταΐζω»
Ο Θοδωρής Αθερίδης παραβρέθηκε στο πλατό της δημοφιλούς εκπομπής “Πάμε Δανάη”, όπου παραχώρησε μια συνέντευξη πολύ αναλυτική. Ο διάσημος ηθοποιός μίλησε για τις συνεχείς εσωτερικές αναζητήσεις που κάνει, καθώς και για τη σημασία των social media στη ζωή του.
Θοδωρής Αθερίδης: Τα όσα ανέφερε
«Από το 2015, όταν κάτι άλλαξε μέσα μου, ο πνευματικός μου με βοήθησε να καταλάβω ότι αυτό που κάνω είναι σημαντικό. Μου είπε ότι η δουλειά μου είναι πιο σημαντική από τη δική του και διαφώνησα. Δεν είχα πάντα πνευματικό. Μου επεσήμανε ότι έρχεται ο κόσμος σε μένα με ανοιχτές καρδιές και μυαλά και πρέπει να προσέχω τι τους “ταΐζω“. Με έπεισε ότι αυτό που κάνω έχει σημασία και ότι έχω ευθύνη απέναντι στον κόσμο» δήλωσε αρχικά ο Θοδωρής Αθερίδης.
Στη συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός πρόσθεσε: «Καθώς μεγαλώνεις, αρχίζεις να απορρίπτεις πράγματα. Κρατάς τα ουσιώδη. Δεν απορρίπτω όμως ανθρώπους. Αν κάποιος δεν με συμπαθεί, δεν θα το κυνηγήσω. Απελευθερώθηκα από την ανάγκη να είμαι αγαπητός σε όλους. Όλοι έχουν το δικαίωμα να μην με συμπαθούν. Έχω λάβει τόση αγάπη από τον κόσμο που και αν δεν με αγαπήσουν, μου αρκεί».
Στο τέλος της συνέντευξης, ο Θοδωρής Αθερίδης αναφέρθηκε και στα social media: «Δεν φοβάμαι τα social media. Τα φοβήθηκα κατά τη διάρκεια της πολιτικής διχαστικής εποχής, που ο κόσμος ήταν πολύ αγανακτισμένος. Υπήρχε πολύ μίσος, δεν τολμούσες να πεις κάτι… Και φυσικά, το έφαγα κι εγώ, όπως όλοι. Δεν φοβήθηκα για τη σωματική μου ακεραιότητα, αλλά για την κατάσταση που επικρατούσε και για την οργή. Μετά κατάλαβα ότι δεν φταίω εγώ, όταν άλλοι εκφράζουν το μίσος τους. Τα social media οδηγούν σε διχασμούς».