Η διάσημη σεφ Κέιτ Όστιν μοιράστηκε με το express.co.uk τις καλύτερες συμβουλές της για να μαγειρέψετε μια τέλεια μπριζόλα στο σπίτι.
Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να μαγειρέψουν κρέας είναι ότι δεν αφήνουν τη μπριζόλα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την ψήσουν. Αυτό είναι κρίσιμο για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Η σεφ τόνισε ότι η μπριζόλα δεν πρέπει ποτέ να μπαίνει στο τηγάνι ή στη σχάρα απευθείας από το ψυγείο. «Αφήστε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγειρέψετε, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα», πρόσθεσε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα και για τα μικρότερα κομμάτια κρέατος.
Ο κανόνας της «ξεκούρασης»
Επιπλέον, η σεφ επισήμανε τη σημασία της «ξεκούρασης» της μπριζόλας μετά το μαγείρεμα. Είναι καλό να μην την τεμαχίζετε αμέσως μόλις την βγάλετε από τη φωτιά. Αντίθετα, αφήστε την να «ξεκουραστεί» για το μισό χρόνο όσο χρειάστηκε για να ψηθεί. Αυτό βοηθάει τους χυμούς του κρέατος να κατανέμονται ομοιόμορφα, κάνοντάς το πιο τρυφερό και νόστιμο.