Ισπανία: Ψάχνοντας συμμαχιών ο Σάντσεθ, μπορεί επίσης επιδιώξει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία

0
265
Ισπανία: Ψάχνοντας συμμαχιών ο Σάντσεθ, μπορεί επίσης επιδιώξει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Ο Πέδρο Σάντσεθ, με ανάρτησή του εντός του Twitter ανακοίνωσε ότι μπορεί επίσης επιδιώξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία εντός του Κογκρέσο, εννέα ημέρες μετά τις κάλπες της 23ης Ιουλίου στην Ισπανία.

«Είναι αυτό αυτό που θα γίνει κάνουμε μόλις συσταθούν οι Cortes (σ.σ. σε κατά προσέγγιση 15 ημέρες_, να εργαστούμε με σκοπό να επιτύχουμε μια συμφωνία που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε 4 ακόμη χρόνια», είπε.

Ο Σάντσεθ επεσήμανε ότι «είναι ώρα να μεταφραστεί η κοινωνική πλειοψηφία σε πλειοψηφία στη Βουλή».

Προηγουμένως, η γενική γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος, Κούκα Γκαμάρα, είχε αποκλείσει ότι το κόμμα της σκοπεύει να συνομιλήσει μαζί με το καταλανικό αυτονομιστικό Junts με σκοπό να επιτύχει ψήφο εμπιστοσύνης στον επικεφαλής του PP Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό: «Αυτή η δυνατότητα {δεν ήταν} και συνήθως δεν είναι εντός του τραπέζι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Οι δηλώσεις της φθάνουν αφού ο αναπληρωτής γραμματέας του PP για Περιφερειακό και Τοπικό Συντονισμό, Πέδρο Ρογιάν, εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνομιλίες μαζί με το Junts «μέσα του Συντάγματος». Ο εκπρόσωπος ζήτησε επίσης θέλω τον Σάντσεθ να συναντηθεί με τον Φεϊχόο.

Στο ενδιάμεσο, η ηγεσία του καταλανικού ERC κάλεσε σε επιστολή το Junts να «ενώσει τις προσπάθειες» για διαπραγματεύσεις μαζί με το PSOE και, έτσι, να αποφύγει την επανάληψη των εκλογών και να απαιτήσει αμνηστία και αυτοδιάθεση για την Καταλονία.

Πηγή: El Pais

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Ξεκινούν οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, «επτάψυχος» ο Σάντσεθ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ