Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ Επίτροπος Τιερί Μπρετόν αγόρασε ένα κάστρο

Ο Επίτροπος Τιερί Μπρετόν αγόρασε ένα κάστρο

Ο Τιερί Μπρετόν, ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς, αγόρασε ένα κάστρο στη γαλλική ύπαιθρο, το κάστρο Gargilesse στα κεντρικά της χώρας.

Το Κάστρο Gargilesse, που βρίσκεται στο κατάφυτο κεντρικό γαλλικό χωριό Gargilesse-Dampierre – που κατατάσσεται μεταξύ των ωραιότερων τοποθεσιών στη Γαλλία – κατά μήκος του ποταμού Creuse, χτίστηκε από τους κόμητες Gargilesse τον 8ο αιώνα.

Ο Μπρετόν αγόρασε το κτίριο από έναν ντόπιο ζωγράφο, τον Annick Thévenin, ο οποίος είχε αγοράσει το κάστρο το 1998 για να το χρησιμοποιήσει ως γκαλερί τέχνης. Ο Μπρετόν δεν σχεδιάζει να ζήσει εκεί, είπε η ομάδα του, και σκοπεύει να το διατηρήσει ως χώρο πολιτισμού.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Le Berry Républicain, ο Γάλλος επίτροπος πραγματοποίησε «διακριτικά» την αγορά πριν από αρκετούς μήνες για ένα αδιευκρίνιστο ποσό.

Πηγή: Politico

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα