Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΔιεθνήΠολωνία: Η Wagner θέλει αποσταθεροποίηση του ΝΑΤΟ - Ενισχύει τα σύνορα και...

Πολωνία: Η Wagner θέλει αποσταθεροποίηση του ΝΑΤΟ – Ενισχύει τα σύνορα και η Λιθουανία

Την εκτίμηση ότι μισθοφόροι της ρωσικής οργάνωσης Wagner μεταφέρονται κοντά στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με στόχο να αποσταθεροποιήσουν τη στρατιωτική συμμαχία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, τονίζοντας ότι ο αριθμός των προκλήσεων θα αυξηθεί.

«Η οργάνωση Wagner είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μετακινούνται στην ανατολική πτέρυγα για να την αποσταθεροποιήσουν» τόνισε σύμφωνα με το Reuters έπειτα από συνάντηση με τον Λιθουανό πρόεδρο Γκιτάνας Ναουσέντα στην ανατολική Πολωνία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον διάδρομο του Σουβάλκι, μια αραιοκατοικημένη αλλά στρατηγικά σημαντική περιοχή του πολωνικού εδάφους μεταξύ της Λευκορωσίας και του ρωσικού θύλακα Καλίνινγκραντ που ενώνει τις χώρες της Βαλτικής με άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Οι στρατιώτες της Wagner ξεκίνησαν να εκπαιδεύονται μαζί με τον εθνικό στρατό της Λευκορωσίας, αναγκάζοντας την Πολωνία μετακινήσει πάνω από 1.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα. Την Τρίτη, η Πολωνία κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι παραβιάζει τον εναέριο χώρο της με στρατιωτικά ελικόπτερα.

Ο Λιθουανός πρόεδρος δήλωσε ότι αριθμός των μαχητών Wagner στη Λευκορωσία θα μπορούσε να ξεπερνά τους 4.000 και προανήγγειλε ενίσχυση των δυνάμεων της χώρας του στα σύνορα.

«Δεν πρέπει μόνο να μιλήσουμε για τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο αλλά επίσης… τι θα πρέπει να γίνει εάν αυτή η κατάσταση γίνει ακόμα πιο περίπλοκη, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των συνόρων με τη Λευκορωσία», δήλωσε ο Ναουσέντα και πρόσθεσε: «Αυτό θα πρέπει να γίνει με συντονισμένο τρόπο μεταξύ της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας».

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments