Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΡωσία: Εξοπλίζονται οι λαϊκές πολιτοφυλακές σε Κουρσκ και Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Εξοπλίζονται οι λαϊκές πολιτοφυλακές σε Κουρσκ και Μπέλγκοροντ

Οι κυβερνήτες των ρωσικών επαρχιών Κουρσκ και Μπέλγκοροντ ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι «λαϊκές πολιτοφυλακές» αυτοάμυνας, μονάδες που συστάθηκαν πρόσφατα, θα εξοπλιστούν για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο διείσδυσης ενόπλων από τη γειτονική Ουκρανία.

«Εδώ και πολλούς μήνες, ασχολούμαστε με το θέμα του εφοδιασμού των εθελοντικών πολιτοφυλακών με όπλα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ, ο Ρομάν Σταροβόιτ. «Σήμερα, μπορώ να πω ότι βρέθηκε ο μηχανισμός (…) Η πρώτη παρτίδα έφτασε στη βάση. Στο εγγύς μέλλον θα αυξήσουμε τον αριθμό των όπλων, μέχρι τα 300», συνέχισε.

Αυτές οι «εθελοντικές λαϊκές πολιτοφυλακές» σχηματίστηκαν τον Δεκέμβριο με σκοπό να παρέχουν «πρόσθετη βοήθεια στις ένοπλες δυνάμεις, την Εθνοφρουρά, την αστυνομία και τη συνοριοφυλακή» επειδή στην περιοχή του Κουρσκ σημειώνονταν σχεδόν καθημερινά «τρομοκρατικές επιθέσεις από την Ουκρανία», σύμφωνα με τον Σταροβόιτ.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ συμμετείχε σήμερα σε μια τελετή παράδοσης όπλων στις μονάδες αυτοάμυνας της περιφέρειάς του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στα πλάνα που μεταδόθηκαν, άνδρες καλούνται ονομαστικά και παραλαμβάνουν από ένα αυτόματο τουφέκι ο καθένας. Στην περιοχή αυτή οι «εθελοντικές λαϊκές πολιτοφυλακές» είχαν συγκροτηθεί από τις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα αυτά ήταν αναγκαία λόγω «των επιθέσεων που εξαπολύονται από το έδαφος της Ουκρανίας».

Οι ρωσικές επαρχίες που συνορεύουν με την Ουκρανία βιώνουν εδώ και πολλούς μήνες μια αύξηση των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Έχουν σημειωθεί επίσης μάχες και βομβαρδισμοί σε πολλά χωριά κοντά στα σύνορα ενώ στις αρχές Ιουνίου ένοπλες ομάδες Ρώσων που δηλώνουν ότι πολεμούν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού διείσδυσαν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ και ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα