Τα «χαμένα» πυρηνικά υποβρύχια του Πούτιν

0
305
Τα «χαμένα» πυρηνικά υποβρύχια του Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμμετείχε την Κυριακή στον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας του Ναυτικού, στην Αγία Πετρούπολη.

Εκεί παρακολούθηκε μια ναυτική παρέλαση και ανακοίνωσε ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό μπορεί επίσης παραλάβει 30 νέα πλοία αυτή τη χρονιά, άλλο παρά τις οικονομικές και στρατιωτικές πιέσεις που δέχεται η χώρα που αποδίδεται σε της εισβολής της στην Ουκρανία.

Η τιμητική πλεύση-επιθεώρηση ρωσικών πολεμικών πλοίων στον ποταμό Νέβα που πραγματοποιήθηκε ή δεν είναι σημαντική για ακόμα ένα άλλο λόγο, ομοιάζω επισημαίνει το Newsweek: ενώ περιελάμβανε τον ίδιο κατά προσέγγιση αριθμό πλοίων, ήταν αξιοσημείωτη {η έλλειψη} στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών. Η απουσία αυτή σχεδόν σίγουρα οφείλεται στις ανησυχίες για την ασφάλεια στη Ρωσία, ειδικά μετά τις επιθέσεις με ουκρανικά drones που χθες έπληξαν πάλι τη ρωσική πρωτεύουσα και την αποτυχημένη ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner τον Ιούνιο.

«Η αλλαγή σχεδόν σίγουρα οφείλεται κυρίως στις εργασίες συντήρησης και διατήρησης της διαθεσιμότητας για επιχειρήσεις και εκπαίδευση», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε tweet του νωρίτερα τον Ιούλιο, μια φορά αυτοί έγινε αρχικά γνωστό ότι τα πυρηνικά υποβρύχια του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας δεν κάνω μπορεί επίσης συμμετάσχουν στην επιθεώρηση. «Μπορεί να υπάρχει επίσης μια ρεαλιστική {πιθανότητα} οι ανησυχίες για την εσωτερική ασφάλεια μετά την απόπειρα ανταρσίας της μισθοφορικής ομάδας Wagner να {έχουν} συμβάλει στην απόφαση».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε ότι η παρέλαση της Κυριακής περιελάμβανε 45 μαχητικά πλοία, κανονιοφόρους και υποβρύχια των στόλων του Ειρηνικού, της Βόρειας, της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας και κατά προσέγγιση 3.000 στρατιώτες. Το 2022, σύμφωνα ανά πάσα στιγμή μαζί με το δικό σου Tass, υπήρχαν πάνω χρειάζομαι 40 μαχητικά πλοία, κανονιοφόροι και υποβρύχια των ίδιων στόλων, 42 αεροσκάφη και ελικόπτερα και πάνω χρειάζομαι 3.500 στρατιώτες στην εκδήλωση.

Σχολιάζοντας τους εορτασμούς, το αντικυβερνητικό ρωσικό πρακτορείο The Agency ανέφερε εντός του Telegram ότι η παρέλαση αυτού ήταν «η πρώτη φορά» χρειάζομαι την {έναρξη} των εκδηλώσεων το 2017 που πυρηνικά υποβρύχια και αεροπορία δεν κάνω συμμετείχαν στον ετήσιο εορτασμό.

«Εγκαταστάθηκε πρόσθετος εξοπλισμός σε πολεμικά πλοία για την καταπολέμηση δολιοφθορών και επιθέσεων με μην επανδρωμένα αεροσκάφη», ανέφερε το πρακτορείο. «Όλες αυτές οι αλλαγές μπορεί επίσης μπορούσαν να σχετίζονται με την ανταρσία της Wagner και τις αυξημένες επιθέσεις με drone».

Σε απάντηση προς το Κρεμλίνο, στην εκδήλωση συμμετείχαν τα υποβρύχια κλάσης Lada,St. Petersburg και Velikiye Luki, τα οποία παρέμειναν στατικά στον ποταμό Νέβα. Μεταξύ των πολλών σκαφών που στη προχωρώ πέρασαν σε σχηματισμό ήταν το υποβρύχιο Ufa. Το Tass ανέφερε ότι 1 / 4 – το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο  Severodvinsk- συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση, αν και ούτε το Κρεμλίνο ούτε το υπουργείο Άμυνας ανέφεραν το ακριβές σκάφος στα δελτία τύπου τους.

Το Severodvinsk πιθανότατα θα είναι οπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ P-800 Oniks, αλλά έχει επίσης ολοκληρώσει επιτυχείς δοκιμές εκτοξεύοντας πυραύλους κρουζ Kalibr και υπερηχητικούς πυραύλους 3M22 Zircon.

Η εμφανής απουσία των 11 ρωσικών υποβρυχίων με βαλλιστικούς πυραύλους ήταν αναμενόμενη, αφού είχε ανακοινωθεί στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης στα μέσα Ιουλίου. Το Tass, ως απεικόνιση, ανέφερε «αρκετές πηγές κοντά ναυτικό», μία χρειάζομαι τις οποίες επιβεβαίωσε ότι «υποβρύχια δεν κάνω μπορεί επίσης εμπλακούν στη ναυτική παρέλαση για πρώτη φορά». Αν και αναμενόμενη η απουσία τους, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν κάνω ανέφεραν κάποιο συγκεκιμένο λόγο για αυτή την απόφαση.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ