Τραγωδία στην Ινδία: Κατέρρευσε γερανός κατά τη (*16*) κατασκευής γέφυρας και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 εργαζόμενοι

0
167
Τραγωδία στην Ινδία: Κατέρρευσε γερανός κατά τη (*16*) κατασκευής γέφυρας και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 εργαζόμενοι

Σε τουλάχιστον 16 ανέρχονται οι εργαζόμενοι που σκοτώθηκαν ενώ αρκετοί άλλοι εκφράζονται φόβοι πως έχουν παγιδευτεί εξαιτίας της κατάρρευσης γερανού κατά τη διάρκεια έργων κατασκευής γέφυρας στη δυτική πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας.

Πλάνα τα οποία μετέδωσαν ινδικά τηλεοπτικά δίκτυο δείχνουν τα συντρίμμια του γερανού στο έδαφος, ανάμεσα σε κολόνες της γέφυρας, κοντά στη Σαχάπουρ, περίπου 80 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα Μουμπάι.

Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να ανασύρουν τα θύματα και μέχρι στιγμής έχουν περισυλλέξει τα πτώματα 16 εργαζόμενων, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ινδικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο για ήδη 17 νεκρούς.

Τα αίτια της κατάρρευσης του πελώριου γερανού δεν είναι ακόμη σαφή.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε την «οδύνη» του για το δυστύχημα και τα «πιο βαθιά συλλυπητήριά του» στις οικογένειες των εργαζομένων που σκοτώθηκαν μέσω X (του πρώην Twitter).

Ανακοίνωσε δε χρηματικό βοήθημα με αξία 200.000 ρουπίες (σ.σ. κάπου 2.200 ευρώ) στις οικογένειες των θανόντων και 50.000 ρουπίες (περίπου 550 ευρώ) στους τραυματίες.

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ