Χέλμουτ Σολτς (Ευρωβουλευτής) στη «Ν»: Υπεύθυνοι Μακρόν και φον ντερ Λάιεν για τα αποτελέσματα της άκρας δεξιάς – Monomaxos

0
13
Χέλμουτ Σολτς (Ευρωβουλευτής) στη «Ν»: Υπεύθυνοι Μακρόν και φον ντερ Λάιεν για τα αποτελέσματα της άκρας δεξιάς – Monomaxos


«Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, περιμέναμε άλλα βάσει όσων βλέπαμε και στις συγκεντρώσεις και στο κλίμα ανάμεσα στους πολίτες», δήλωσε στη Ναυτεμπορική στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής του Die Linke με την ευρωπαϊκή Αριστερά, Χέλμουτ Σολτς.

Περισυλλογή επικρατεί στο γερμανικό αριστερό κόμμα, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, που μέχρι στιγμής του στερούν 3 Ευρωβουλευτές, αλλά και για τη γενικότερη εικόνα του Left σε συνδυασμό με την άνοδο της ακροδεξιάς.

Εντούτοις, ο κ. Σολτς στάθηκε και στην επιρροή της  Σάρα Βάγκενκνεχτ. Άλλωστε πηγές στο Left δήλωσαν στη «Ν» ότι η Βάγκενκνεχτ «διέσπασε» ουσιαστικά την ήδη πεσμένη στις εκλογές γερμανική αριστερά.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα», σημείωσε ο Χέλμουτ Σολτς και τόνισε πως για τα «σημερινά αποτελέσματα της άκρας δεξιάς, υπεύθυνοι είναι με τις πολιτικές τους και ο κ. Μακρόν και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

«Δεν έφεραν εις πέρας την εντολή που τους έδωσε ο λαός», προσέθεσε. «Λέμε για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Τι σημαίνει αυτό ακριβώς;», διερωτήθηκε για να τονίσει ο κ. Σολτς πως «όταν το λέμε αυτό, τελικά το βλέπουμε μόνο από την σκοπιά ορισμένων κρατών-μελών».

Όλες οι εξελίξεις από τις Ευρωεκλογές ΕΔΩ