9.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΗ Gen Z εκφράζεται με gif και μηνύματα - Πώς οι τηλεφωνικές...

Η Gen Z εκφράζεται με gif και μηνύματα – Πώς οι τηλεφωνικές κλήσεις ανήκουν στους boomers

Η επικοινωνία έχει εξελιχθεί σημαντικά, με τις νεότερες γενιές να αποφεύγουν τις τηλεφωνικές κλήσεις και να προτιμούν πιο σύγχρονες μεθόδους, όπως τα μηνύματα και τα gifs. Οι Millennials και η Gen Z φαίνεται να αναζητούν τρόπους επικοινωνίας που είναι λιγότερο παρεμβατικοί και πιο άνετοι.

Gen Z: Μην με παίρνετε τηλέφωνο!

Οι Millennials επιλέγουν εφαρμογές που δεν απαιτούν άμεση αλληλεπίδραση, καθώς αυτό τους επιτρέπει να διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους. Η ασύγχρονη επικοινωνία τους δίνει τη δυνατότητα να οργανώνουν τα μηνύματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν, προσφέροντάς τους τον χρόνο να σκεφτούν την απάντησή τους. Όπως αναφέρει η Entic Soler, ψυχολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Universitat Oberta de Catalunya, αυτή η προσέγγιση μπορεί να δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με τις επικοινωνιακές ικανότητες κάποιου, καθώς στις παραδοσιακές μορφές επικοινωνίας, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις, οι απαντήσεις δίνονται άμεσα και γίνονται αποδεκτές χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σύμφωνα με τη μελέτη “Generation Mute: Millennials Phone Call Statistics”, το 75% των Millennials θεωρεί ότι η απάντηση σε μια τηλεφωνική κλήση διακόπτει την καθημερινότητά τους και απαιτεί πολύ χρόνο. Αντίθετα, οι Boomers εκτιμούν τις τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ το 61% της Gen Z προτιμά τα γραπτά μηνύματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Uswitch.

Υπάρχει λύση;

Η Soler πιστεύει ότι οι επικοινωνιακές προκλήσεις μεταξύ ατόμων διαφορετικών γενεών μπορούν να αντιμετωπιστούν με περισσότερη, όχι λιγότερη, επικοινωνία. Είναι σημαντικό, όταν τα μέλη μιας σχέσης έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, να συμφωνούν σε κοινές πρακτικές. Η επικοινωνία, ακόμη και η σιωπή, μπορεί να μεταφέρει μηνύματα και να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

Ο Miguel Ángel del Corral Domínguez, ειδικός στη γλωσσολογία και την επικοινωνία, προσθέτει ότι οι γλωσσικές διαφορές δεν είναι πάντα σημαντικές, εκτός αν υπάρχει μεγάλη απόσταση ηλικίας. Σήμερα, οι τριαντάρηδες συχνά χρησιμοποιούν καθομιλουμένη και νεανική αργκό, ακόμη και σε οικογενειακά ή ρομαντικά περιβάλλοντα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην επικοινωνία με παλαιότερες γενιές.

Η άνοδος των κοινωνικών μέσων δεν δημιούργησε μια μυστική γλώσσα για τους νέους, αλλά μάλλον διευκόλυνε τη διάδοση της. Ένα viral εφηβικό βίντεο ή μια φράση μπορεί να φτάσει σε άτομα που είναι διπλάσια ή τριπλάσια της ηλικίας του δημιουργού του, ενισχύοντας την ανάγκη για διαρκή επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ γενεών.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο

Πρόσφατα σχόλια