Η Ρωσία τώρα διαψεύδει τα περί αναθεώρησης συνόρων στη Βαλτική Θάλασσα – Monomaxos

0
12
Η Ρωσία τώρα διαψεύδει τα περί αναθεώρησης συνόρων στη Βαλτική Θάλασσα – Monomaxos


H Μόσχα δεν πρόκειται να αναθεωρήσει τα κρατικά σύνορα στη Βαλτική Θάλασσα, δήλωσε στρατιωτική-διπλωματική πηγή, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Tass και Ria Novosti.

«Δεν υπάρχει πρόθεση για αναθεώρηση του πλάτους των χωρικών υδάτων, της οικονομικής ζώνης και της υφαλοκρηπίδας ανοικτά της ηπειρωτικής ακτής και της γραμμής των θαλασσίων συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Βαλτική», ανέφερε η ίδια πηγή, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για επικαιροποίηση των συντεταγμένων των κρατικών συνόρων στη Βαλτική Θάλασσα, ανατολικά του Κόλπου της Φινλανδίας και την περιοχή γύρω από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Το Κρεμλίνο «αδειάζει» το υπουργείο Άμυνας

«H πρόταση του υπουργείου Άμυνας για επικαιροποίηση των συντεταγμένων των συνόρων της Ρωσίας στη Βαλτική Θάλασσα δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο, «αν και η πολιτική κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά από τότε», δήλωσε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Να θυμίσουμε ότι το πρωί το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, που παρουσιάστηκε στην κυβέρνηση, έκανε λόγο για σχέδιο αναθεώρησης των συνόρων των ρωσικών χωρικών υδάτων στη Βαλτική Θάλασσα.

Μάλιστα η είδηση είχε πυροδοτήσει την αντίδραση της Φινλανδίας, με τον υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει πως η Ρωσία οφείλει να συμμορφώνεται με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας.