Ιράν: Σχεδόν μεσάνυχτα στα παγωμένα βουνά όπου συνετρίβη το ελικόπτερο του Ραΐσι – Monomaxos

0
13
Ιράν: Σχεδόν μεσάνυχτα στα παγωμένα βουνά όπου συνετρίβη το ελικόπτερο του Ραΐσι – Monomaxos


Έχουν περάσει περίπου 10 ώρες από τότε που οι Ιρανικές αρχές έχασαν την επαφή με το ελικόπτερο του προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν της χώρας, όπου η πυκνή ομίχλη εμπόδισε τις προσπάθειες της έρευνας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι πλέον περασμένες 23:30 τοπική ώρα στην απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή όπου το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου συνετρίβη σήμερα το απόγευμα. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim προειδοποίησε ότι το  κρύο θα εμπόδιζε περαιτέρω την έρευνα καθώς έπεφτε η νύχτα.

LIVE – Ιράν: Θρίλερ διαρκείας για την τύχη του Εμπραχίμ Ραΐσι – Όλες οι πληροφορίες

Το σημαντικότερο ερώτημα ωστόσο είναι αν ο πρόεδρος Ραΐσι και όσοι βρίσκονταν στο ελικόπτερο, θα αντέξουν στο κρύο, εφόσον φυσικά παραμένουν ζωντανοί.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πλησιέστερη πόλη της Ταμπρίζ θα φτάσει τους 10 βαθμούς, αν και είναι δύσκολο να ληφθούν ακριβή καιρικά δεδομένα από τα απομακρυσμένα βουνά όπου σημειώθηκε η συντριβή, σύμφωνα με το CNN.

Σημειώνεται ότι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη δηλώσει ότι εντόπισαν το ακριβές σημείο της συντριβής  και στέλνουν ομάδες εκεί. Νωρίτερα, οι αρχές κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με δύο άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο.