Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον – Monomaxos

0
12
Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν το Τέξας: Τέσσερις νεκροί στο Χιούστον – Monomaxos


Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και την διακοπή ηλεκτροδότησης σε σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν το νοτιοανατολικό Τέξας.

«Έχουμε μια καταιγίδα με ανέμους ταχύτητας 100 μιλίων την ώρα, αντίστοιχη του τυφώνα Άικ με σημαντικές ζημιές στο κέντρο της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος του Χιούστον, Τζον Γουίτμαϊρ.

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο θάνατοι -εκ των τεσσάρων- προήλθαν από πεσμένα δέντρα και ένας από γερανό που ανατράπηκε.

Σε συναγερμό στην ακτή του Κόλπου

Η καταιγίδα έχει πλέον μετακινηθεί στη γειτονική Λουιζιάνα, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ προειδοποίησης για πλημμύρες στην ακτή του Κόλπου.

Την ίδια στιγμή κάτοικοι έλαβαν προειδοποίηση να παραμείνουν στα σπίτια τους από τον δήμαρχο, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης.

«Μείνετε στα σπίτια σας απόψε. Μην πάτε αύριο στη δουλειά σας, εκτός αν είστε βασικός εργαζόμενος.

«Μείνετε στο σπίτι, φροντίστε τα παιδιά σας. Οι υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης θα εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο».

Προειδοποιήσεις για αιφνίδιες πλημμύρες και ισχυρές καταιγίδες εκδόθηκαν για πολλές κομητείες προς το βράδυ, σύμφωνα με το γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Χιούστον.

Ένα εκατομμύριο κάτοικοι χωρίς ρεύμα

Σχεδόν ένα εκατομμύριο κάτοικοι ήταν χωρίς ρεύμα στο Τέξας μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα PowerOutage.us.

Η συντριπτική πλειονότητα των διακοπών βρίσκεται στην κομητεία Χάρις, στην οποία ανήκει το Χιούστον και στην οποία ζουν περισσότεροι από 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι.