Ρόμπερτ Φίτσο: «Τοποθετείται μεταξύ ζωής και θανάτου», λέει ο Όρμπαν – Monomaxos

0
19
Ρόμπερτ Φίτσο: «Τοποθετείται μεταξύ ζωής και θανάτου», λέει ο Όρμπαν – Monomaxos


Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή του Ρόμπερτ Φίτσο, τον οποίο αποπειράθηκε να δολοφονήσει ένας 71χρονος συγγραφέας προχθές, προκαλώντας σοκ στη διεθνή κοινότητα.

Ο Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου δύο ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του που συγκλόνισε την Ευρώπη, δήλωσε και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο ουγγρικό δημόσιο δίκτυο ραδιοφωνίας.

«Προσευχόμαστε για τον πρωθυπουργό και στηρίζουμε ηθικά την Σλοβακία», σημείωσε ο Όρμπαν .

«Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στη δουλειά. Ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου», πρόσθεσε.

Ακόμη κι αν αναρρώσει, ο Φίτσο θα μείνει εκτός εργασίας για μήνες σε μια κρίσιμη στιγμή ενόψει των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις αρχές του ερχόμενου μήνα, σημείωσε επίσης ο Ούγγρος ομόλογός του.

«Χρειαζόμαστε τον Φίτσο»

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκλογική διαδικασία που θα αποφασίσει όχι μόνον για το ποια θα είναι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά μαζί με τις εκλογές στις ΗΠΑ μπορεί να κρίνει την πορεία του πολέμου και της ειρήνης στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Ορμπάν.

Σλοβακία: Θεωρίες συνωμοσίας και αβάσιμες κατηγορίες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο

«Σε αυτήν την κατάσταση θα χρειαζόμασταν πάρα πολύ τον Ρόμπερτ Φίτσο και μια φιλειρηνική Σλοβακία», κατέληξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού ήταν η πρώτη Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη για πάνω από 20 χρόνια και καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα.

Πολιτικοί αναλυτές και βουλευτές δηλώνουν ότι εξέθεσε ένα όλο και πιο έντονο και πολωτικό πολιτικό κλίμα τόσο στην Σλοβακία όσο και σε όλη την Ευρώπη.

Στο μεταξύ Σλοβάκοι ιατροί θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να εκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού και να συζητήσουν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί για νοσηλεία από την Μπάνσκα Μπίστριτσα στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, μετέδωσαν σήμερα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης χωρίς να επικαλεστούν πηγές για την πληροφορία.

Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο παραμένει σοβαρή, αλλά είναι σταθερή και μπορεί να μιλήσει λίγο, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες, Πέμπτη, μια ημέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ