Βόρεια – Νότια Κορέα: Ο «πόλεμος» των μπαλονιών – Τα απορρίμματα από αέρος και τα μηνύματα ακτιβιστών – Monomaxos

0
14
Βόρεια – Νότια Κορέα: Ο «πόλεμος» των μπαλονιών – Τα απορρίμματα από αέρος και τα μηνύματα ακτιβιστών – Monomaxos


Εκατοντάδες μπαλόνια που μεταφέρουν απορρίμματα, όπως αποτσίγαρα και χαρτί υγείας, στην άλλη πλευρά των συνόρων έστειλε εκ νέου η Βόρεια Κορέα σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, στον απόηχο της προειδοποίησης της αδερφής του Κιμ Γιουνγκ Ουν για περαιτέρω «απαντήσεις» αν η Σεούλ συνεχίσει τον «ψυχολογικό πόλεμο».

Η Βόρεια Κορέα κάνει λόγο για αντίποινα για «μπαλόνια γεμάτα με προπαγάνδα κατά της Πιονγκγιάνγκ» που αποστέλλονται στον βορρά από ακτιβιστές, τους οποίους η Σεούλ νομικά δεν μπορεί να σταματήσει.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας αυτόν το μήνα ανέστειλε τη στρατιωτική συμφωνία του 2018 για τη μείωση της έντασης και άρχισε τις εκπομπές μηνυμάτων με ηχεία κατά μήκος των συνόρων, ως απάντηση στα μπαλόνια της Πιονγκγιάνγκ, η οποία από την πλευρά της καταλόγισε στη Σεούλ ότι δημιουργεί «νέα κρίση».

Αερόστατα με σκουπίδια και περιττώματα στέλνει ο Κιμ στη Νότια Κορέα

Προειδοποίηση Πιονγκγιάνγκ

Η αδερφή του Κιμ και η βασική κυβερνητική εκπρόσωπος, Κιμ Γιο Γιονγκ, ανέφερε σε δήλωσή της ότι η Νότια Κορέα «θα υποφέρει από μια πικρή αμηχανία να μαζεύει χαρτιά υγείας». Στη δήλωση που μεταδόθηκε από το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτήρισε τα φυλλάδια των ακτιβιστών ως «ψυχολογικό πόλεμο» και προειδοποίησε ότι εάν η Σεούλ δεν τους σταματήσει και εφόσον δεν διακόψει τις εκπομπές μηνυμάτων από μεγάφωνα, η Πιονγκγιάνγκ θα απαντήσει.

Πάντως, σύμφωνα με τον στρατό της Σεούλ, αν και η Βόρεια Κορέα απέστειλε περισσότερα από 300 μπαλόνια κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι άνεμοι δεν ευνόησαν την Πιονγκγιάνγκ, καθώς πολλά εξ αυτών δεν έφτασαν καν στη Νότια Κορέα.