Δάκρυσαν και οι αστυνομικοί μόλις την είδαν: 12χpονη έδωσε τέλος στη ζωή της επειδή την κορόιδευαν στο σχολείο – Monomaxos

0
13


Η Flora Martinez, μαθήτρια της έκτης δημοτικού στο γυμνάσιο Duane D. Keller, έβαλε τέλος στη ζωή της στις 7 Μαΐου.

Η αυτοκτονία της 12χρονης προκάλεσε σοκ. Σύμφωνα με την οικογένειά της, η νεαρή έφηβη υπέστη σοβαρό bullying στο σχολείο της. Η οικογένεια καταγγέλλει ότι η σχολική αρχή του Λας Βέγκας απέρριψε το αίτημά τους για μεταφορά της κόρης τους σε άλλο σχολείο.

Η Alice και ο Joshua Parker, οι γονείς της Flora, απέδωσαν την ευθύνη στη σχολική περιφέρεια της κομητείας Κλαρκ, κατηγορώντας τους υπεύθυνους για το ότι απέτυχαν να προστατεύσουν το κοριτσάκι τους. Η οικογένεια της Flora ανέφερε ότι είχε ενημερώσει για τον εκφοβισμό που υπέστη το κορίτσι στη βοηθό διευθύντρια του σχολείου, ωστόσο ο εκφοβισμός από τους συμμαθητές της συνέχισε να υφίσταται.

12 bullying

Σύμφωνα με την Alice, οι εκφοβιστές κατέστησαν στόχο εκφοβισμού την μικρή Flora σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2023 – 24.

Η απόρριψη του αιτήματος αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος

Η Alice Martinez υπέβαλε αίτηση για μεταφορά της Flora σε άλλο γυμνάσιο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Ωστόσο, το CCSD φαίνεται πως απέρριψε το αίτημά της στις 6 Οκτωβρίου 2023. Μέχρι στιγμής, η περιφέρεια δεν έχει απαντήσει στο αίτημα σχολιασμού του The Post.

«Σε εκείνο το χρονικό σημείο, το κορίτσι ήδη δεν πήγαινε σχολείο επί δύο εβδομάδες εξαιτίας όλων των περιστατικών», ανέφερε η Martinez.

Ο εκφοβισμός επιδεινώθηκε μετά την επιστροφή της Flora στην τάξη, με αποτέλεσμα να αλλάξει σταδιακά η προσωπικότητά της. Πλέον, δεν ήταν το ίδιο ζωηρό και συμπονετικό κορίτσι όπως παλιά.

«Δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη και αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή της. Ήταν συσσωρευμένο, δεχόταν bulluing για μήνες, και τελικά, δεν άντεξε άλλο», είπε ο Joshua Parker.

12 bullying 2

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί το κορίτσι μπήκε στο μάτι των νταήδων, με τον πρώην συμμαθητή της Ρίκο να δηλώνει στην εφημερίδα ότι «η Flora ήταν τόσο καλή με όλους». «Είμαι τόσο λυπημένος, γιατί ένιωσα ότι φταίω εγώ, έπρεπε πραγματικά να είχα κάνει κάτι. Έπρεπε να τους είχα εμποδίσει όλους», είπε το παιδί.

Η οικογένεια της Flora αναφέρει ότι η νεαρή κοπέλα υπέφερε μέχρι τη στιγμή του θανάτου της στο κρεβάτι της – λίγο πριν καθίσει να δειπνήσει με τα μέλη της οικογένειάς της.

Το «κατηγορώ» των γονέων

Οι γονείς της 12χρονης, συγκλονισμένοι, κατηγόρησαν τις αρχές για την αδράνειά τους, ισχυριζόμενοι ότι δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για να προστατεύσουν την κόρη τους. «Αισθάνομαι ότι το σχολείο είχε καθήκον να την κρατήσει ασφαλή. Ήταν υπό τη φροντίδα τους και απλώς απέτυχαν παταγωδώς», είπε η μητέρα της Alice Martinez.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το αίτημα μεταφοράς της, απέτυχαν… Αν είσαι γονέας και δεν είσαι εξοργισμένος με αυτό, είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος».

Η μικρή Flora κατέληξε στην αυτοκτονία μόλις δύο ημέρες μετά τον 10χρονο Sammy Teusch στην Ιντιάνα, ο οποίος είχε αντίστοιχη τύχη μετά από ένα σοβαρό περιστατικό εκφοβισμού. Ο 10χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του στις 5 Μαΐου, καθώς υπέφερε από σκληρό εκφοβισμό από συμμαθητές του, οι οποίοι τον εκφοβίζαν για τα γυαλιά και τα δόντια του. Σύμφωνα με την οικογένειά του, το παιδί υπέφερε από εκφοβισμό ακόμα και την ημέρα που αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του.

Αυτοκτόνησε 10χρονο αγόρι: Μαθεύτηκε τι έγινε στο σχολείο του, σε κατάσταση σοκ οι γονείς του, «Ήταν το μωρό μου»

Οι γονείς ενός 10χρονου αγοριού θρηνούν τον σοκαριστικό θάνατο του παιδιού τους, ο οποίος αυτοκτόνησε λόγω ανελέητου bullying που δεχόταν στο σχολείο του. Η τραγική είδηση συγκλόνισε την τοπική κοινότητα και ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού.

193

Το Τραγικό Περιστατικό του Sammy Teusch

Ο Sammy Teusch, μαθητής της τετάρτης τάξης στο Greenfield Intermediate School στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, αυτοκτόνησε στις 5 Μαΐου 2024. Ο μικρός Sammy δεχόταν bullying ακόμα και λίγες ώρες πριν πάρει την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη από τον θάνατο του παιδιού τους και προσπαθεί να κατανοήσει πώς έφτασαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο.

«Τον κρατούσα στην αγκαλιά μου», δήλωσε ο πατέρας του, Sam Teusch, στο WTHR.

«Έκανα αυτό που κανένας πατέρας δεν θα έπρεπε ποτέ να κάνει, και κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, είναι το μόνο που βλέπω», συμπλήρωσε.

Καταγγελίες των Γονέων για Bullying

Οι γονείς του Sammy, ο Sam και η Nichole, δήλωσαν ότι είχαν απευθυνθεί τουλάχιστον 20 φορές στο σχολείο για να καταγγείλουν το bullying που δεχόταν ο γιος τους. Το bullying, που ξεκίνησε πέρυσι, ήταν αδιάκοπο και επιβάρυνε ψυχικά τον μικρό Sammy.

«Στην αρχή τον κορόιδευαν για τα γυαλιά του, στη συνέχεια κορόιδευαν τα δόντια του. Αυτό συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο πατέρας του.

«Τον χτύπησαν στο σχολικό λεωφορείο και τα παιδιά του έσπασαν τα γυαλιά», είπε. «Τηλεφώνησα στο σχολείο και τους είπα: ‘Τι κάνετε γι’ αυτό; Γίνεται όλο και χειρότερο, και χειρότερο, και χειρότερο», υποστήριξε ο πατέρας.

Δηλώσεις του Επιθεωρητή της Σχολικής Περιφέρειας

Ο επιθεωρητής της σχολικής περιφέρειας, Dr. Harold Olin, αρνήθηκε ότι υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε επίσημη αναφορά εκφοβισμού από τους γονείς ή από τον ίδιο τον Sammy. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι διευθυντές και ο σύμβουλος του σχολείου είχαν τακτικές συζητήσεις με την οικογένεια κατά τη διάρκεια του έτους. Λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ήξεραν ότι αυτό συνέβαινε», δήλωσε ο πατέρας.

Περιστατικό στην Τουαλέτα και Τελευταίες Στιγμές του Sammy

Η μητέρα του αγοριού, Nichole, πιστεύει ότι ο γιος της αυτοκτόνησε εξαιτίας του συνεχούς εκφοβισμού. Ένα συγκεκριμένο περιστατικό στην τουαλέτα την περασμένη εβδομάδα φέρεται να ήταν ο καταλυτικός παράγοντας που έκανε τον Sammy να φοβάται πολύ για να πάει στο σχολείο. Η οικογένεια του Sammy ζητά δικαιοσύνη και αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα για να προστατευτούν άλλα παιδιά από παρόμοιες τραγωδίες.