Η ζωή είναι πάντα όμορφη – Monomaxos

0
19


Η ζωή είναι πάντα όμορφη

Οι ζωή είναι μικρή για να την καταναλώνουμε σε ανούσια πράγματα ή να νιώθουμε ενοχές και λύπη για ανθρώπους και καταστάσεις.

Οι άνθρωποι που μας αγαπούν και μας φέρονται καλά, πρέπει να τους αγαπάμε κι εμείς.Οι υπόλοιποι δεν μας αφορούν.Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε την τέλεια σχέση με όλους ή την τέλεια ζωή.

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι υπάρχει τέλεια ζωή; Το να κυνηγά κανείς την τελειότητα είναι μια ουτοπία. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει σήμερα και να λάβουμε τα κατάλλητα μέτρα ώστε να ανταποκριθούμε αναλόγως. Μόνο τότε θα γαληνέψει η ψυχή μας και θα νιώσουμε ότι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ηρεμία και την ομορφιά στην ζωή μας.

Η ζωή είναι ένα σύνολο μοναδικών στιγμών αλλά και διάφορων καταστάσεων καθημερινών. Άλλες στιγμές όλα είναι καλά και άλλες όλα είναι μια σκέτη απογοήτευση. Η αισιοδοξία είναι το κλειδί. Δεν θα πρέπει να μας πτοούν όμως τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας.Η καθημερινότητα που μπορεί να βιώνουμε και τα απαράδεκτα γεγονότα που μας κατακλύζουν, δεν μπορούν να μας επηρεάσουν εάν εμείς έχουμε θετική σκέψη και αισιοδοξία για το μέλλον. Σ’ αυτό μας βοηθούν και οι δικοί μας άνθρωποι που μας στηρίζουν.

Πολλές φορές, θέλουμε να κλείνουμε τα μάτια σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. ‘Όμως, αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες δεν πρέπει να επηρεάζουν την δική μας πραγματικότητα.Γιατί,εμείς έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που τους αγαπάμε και μας αγαπούν.Η ζωή μας μπορεί να είναι μικρή και καθόλου εύκολη, αλλά, δεν το βάζουμε κάτω.

Η ζωή θα είναι πάντα όμορφη!

Λ. Μ.