Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕνδιαφέρον ΘέματαΜιχαηλίδου: «Εξετάζεται ενδεχόμενο παραπομπής μαθητών σε ψυχολόγο χωρίς άδεια γονέων» - Monomaxos

Μιχαηλίδου: «Εξετάζεται ενδεχόμενο παραπομπής μαθητών σε ψυχολόγο χωρίς άδεια γονέων» – Monomaxos


Επειδή «πολλές φορές μπορεί ο γονέας να κακοποιεί και μπορεί να μην δώσει την άδεια»

Το ενδεχόμενο να παραπέμπονται ανήλικοι μαθητές για εξέταση από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς ακόμα και χωρίς τη συναίνεση των γονιών τους εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε σήμερα η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας για τη για βία στα σχολεία.

Η προοπτική αυτή, η οποία θα συζητηθεί πολύ αν αποφασιστεί καθώς ανατρέπει το καθεστώς συναίνεσης των γονέων πριν από κάθε ανάλογη ενέργεια, εξετάζεται επειδή, όπως ανέφερε σήμερα η κ.Μιχαηλίδου μιλώντας στο Mega , υπάρχει περίπτωση ο γονέας να κοκοποιεί το παιδί και να μη δίνει την άδεια.

Ωστόσο τέτοια απόφαση είναι ιδιαίτερα λεπτή και αρκετά δύσκολη να πραγματοποιηθεί, καθώς προϋποθέτει να υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες μπορεί και να μην ευσταθούν ή να προκαλέσουν νομικές αντιδράσεις των γονέων που θα θεωρήσουν ότι θίγονται και στοχοποιούνται αδίκως.

Πάντως η κ.Μιχαηλίδου, δήλωσε τα εξής:

«Θέλουμε και οι κοινωνικοί λειτουργοί να βλέπουν όλα τα παιδιά. Πρέπει να είναι μία κανονική, οριζόντια διαδικασία. Σίγουρα το να είχαμε μόνιμους ψυχολόγους θα ήταν καλύτερο, αλλά για αρχή προσπαθούμε να καταφέρουμε να μην ζητάμε την συναίνεση γονέα, γιατί πολλές φορές μπορεί ο γονέας να κακοποιεί και μπορεί να μην δώσει την άδεια» τόνισε στη συνέχεια»

Οπότε τίθεται το ερώτημα αν η προοπτική αυτή εξετάζεται (και) επειδή το κράτος δεν είναι ικανό να να έχει μόνιμους ψυχολόγους σε όλα τα σχολεία.monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments