Μυστηριώδες κρανίο ξεβράστηκε σε παραλία – Φέρεται να ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων – Monomaxos

0
16


Ανακαλύψεις όπως αυτή είναι συνηθισμένες στην περιοχή καθώς αποτελεί “hotspot για τη δραστηριότητα θαλάσσιων θηλαστικών”

Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην μετακινήσουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο που ξεβράστηκε σε παραλία, το οποίο φέρεται να είναι κομμάτι κρανίου θαλάσσιου ζώου βάρους 40 τόνων.

stigmiotypo othonis 2024 05 18 16.17.07

Οι παραθεριστές στο νησί Hatteras είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο, ωστόσο οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση να μην το αγγίξουν.

Κοινοποιώντας την ανακάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η σελίδα του Εθνικού Πάρκου Cape Hatteras στο Facebook δημοσίευσε μια εικόνα του οστού, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει σε καμπούρα φάλαινα ή αλλιώς μεγάπτερη φάλαινα.

«Είμαστε μόλις στα μισά της εβδομάδας και εξακολουθούμε να βρίσκουμε συναρπαστικές ανακαλύψεις στις παραλίες του Cape Hatteras», έγραψαν.

«Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το μεγάλο τμήμα του κρανίου μιας φάλαινας καμπούρας στο νησί Hatteras».

Οι υπεύθυνοι του πάρκου εξήγησαν έκτοτε ότι το τμήμα του κρανίου που ανακτήθηκε ήταν μέρος της «κρανιακής κοιλότητας» ενός θαλάσσιου πλάσματος, με τη μέση καμπούρα φάλαινα να φτάνει σε μήκος τα 18,3 μέτρα και να ζυγίζει περίπου 40 τόνους.

humpback whale 436115 1280

Καμπούρα φάλαινα ή αλλιώς μεγάπτερη φάλαινα

«Οι καμπουροφάλαινες (Megaptera novaeangliae) έχουν εξειδικευμένες δομές κρανίου για να υποστηρίζουν τις μοναδικές συμπεριφορές διατροφής τους», εξήγησαν οι υπεύθυνοι του πάρκου.

«Το κρανίο τους είναι σχετικά εύκαμπτο, ιδίως γύρω από τις αρθρώσεις των γνάθων, γεγονός που τους επιτρέπει να ανοίγουν διάπλατα το στόμα τους για να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού και τροφής. Έχουν επίσης κάτω γνάθους που δεν είναι ενωμένες με το κρανίο τους», επισημαίνεται.

Ανακαλύψεις όπως αυτή είναι συνηθισμένες στην περιοχή, με το Πάρκο να προσθέτει ότι η περιοχή αποτελεί «hotspot για τη δραστηριότητα θαλάσσιων θηλαστικών».

«Ανά πάσα στιγμή, μια ευρεία διάταξη θαλάσσιων θηλαστικών κινείται και τρέφεται πολύ κοντά στις παραλίες του Cape Hatteras, επηρεαζόμενη από το νότιο ρεύμα του Κόλπου και το βόρειο ρεύμα του Λαμπραντόρ που συγκρούονται στα ανοικτά των ακτών μας», προσθέτουν.