Ο Στέφανος Κασσελάκης έπαιξε μπάσκετ σε αναπηρικό καροτσάκι – Monomaxos

0
25


Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στον σύλλογο “Περπατώ” στην Κομοτηνή όπου έπαιξε μπάσκετ με τους αθλητές του Ηρόδοτου, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Άλεξ Ταξιλδάρη αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους “Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024”.

Ο σύλλογος “Περπατώ” επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο, καθώς όπως σημειώνει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του στο Facebook είναι “ένας σύλλογος που υποκαθιστά τον ρόλο ενός κράτους αδιάφορου, μη συμπεριληπτικού. Μια κυβέρνηση της κενής διαφήμισης. Ο “προσωπικός βοηθός” που διαφήμιζαν δεν έχει επεκταθεί στην περιφέρεια, αφήνοντας τόσους ανθρώπους και τόσες οικογένειες μόνους”.

pappas kasselakis kasselakis basket

Ο Άλεξ Ταξιλδάρης επεσήμανε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι η χώρας μας είναι “πολύ πίσω στην αναπηρία, οι διακρίσεις προέρχονται από τον προσωπικό αγώνα του καθενός” και υπογράμμισε όσον αφορά τον θεσμό του “προσωπικού βοηθού” ότι:

“Δεν υπάρχει, άσχετα τι ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, υπάρχουν 1.000 στην Αθήνα, μια βόμβα που θα σκάσει, γιατί ακόμα δεν έχουν βρει άκρη με το εργόσημο και δεν έχουν πιστωθεί στα εργόσημα σε όλους τους προσωπικούς βοηθούς που δουλεύουνε”.

“Φεύγω με τη δέσμευση ότι όλα αυτά θα αλλάξουν”, σημειώνει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης και συνεχίζει:

“Με ένα σύγχρονο κράτος που θα παρέχει προστασία σε όλους, για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας.
Κρατάω σαν φυλαχτό αυτό που μου είπε ο Άλεξ για τη συμπεριφορά μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία: Just say hi!”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

“Στον σύλλογο “Περπατώ” στην Κομοτηνή, έπαιξα μπάσκετ με τους αθλητές του Ηροδότου.
Καθημερινά μετά την εργασία τους προπονούνται. Σπάζοντας τα εμπόδια του κράτους.
Άνθρωποι με ψυχή, άνθρωποι ορατοί.
Με τον παραολυμπιονίκη και αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους “Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024” Άλεξ Ταξιλδάρη, συζητήσαμε για το σπουδαίο κοινωνικό έργο του συλλόγου “Περπατώ”. Ένας σύλλογος που υποκαθιστά τον ρόλο ενός κράτους αδιάφορου, μη συμπεριληπτικού.
Μια κυβέρνηση της κενής διαφήμισης. Ο “προσωπικός βοηθός” που διαφήμιζαν δεν έχει επεκταθεί στην περιφέρεια, αφήνοντας τόσους ανθρώπους και τόσες οικογένειες μόνους.
Φεύγω με τη δέσμευση ότι όλα αυτά θα αλλάξουν. Με ένα σύγχρονο κράτος που θα παρέχει προστασία σε όλους, για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας.
Κρατάω σαν φυλαχτό αυτό που μου είπε ο Άλεξ για τη συμπεριφορά μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία:
Just say hi!”