Πέθανε η Νίκη Λεμπέση – Ήταν μία από τις Αδερφές Τατά της «Οδού ονείρων» – Monomaxos

0
11


Άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας.

Η ηθοποιός Νίκη Λεμπέση έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook.

Η ηθοποιός Νίκη Λεμπέση ήταν η μία από τις τέσσερις αδελφές Τατά της αλησμόνητης θεατρικής παράστασης «Οδός Ονείρων», του Μάνου Χατζιδάκι, η οποία ανέβηκε το 1962, αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Η παλιότερη γενια μας αποχαιρετα σιγά σιγά… Η τρίτη από τις 4 θρυλικές αδελφές Τατά της αλησμόνητης ”Οδού ονείρων” του 1962 του Αγαπημένου Μάνου Χατζιδάκι έφυγε στα 90 της … Η Νίκη Λεμπέση που θεατρικά εμφανιζόταν επί μια 20ετία και κινηματογραφικά μόνο σε 4 ταινίες , τιμήθηκε κι από το ΤΑΣΕΗ στο ημερολόγιο του 2019 που είχε θέμα τους ηθοποιους άνω των 85 ετων…

Για την ιστορία οι αδελφες Τατά ήταν οι αξέχαστες Ζωή Φυτουση, η Σουλα Μπάστα κι η αγαπημένη μας και δραστήρια Μάρω Κοντού..Η εξόδιος ακολουθία θα γινει στην Καλαμάτα..Καλό ταξίδι αγαπημένη συνάδελφε…».

Οι αδελφές Τατά ήταν ένα νούμερο που παρωδούσε τους «10 μικρούς Νέγρους» της Άγκαθα Κρίστι.

Τις αδελφές Τατά που από δύο γίνονται πέντε και μετά εξαφανίζονται μία – μία, υποδύονταν οι: Μάρω Κοντού, Ζωή Φυτούση, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκη Λεμπέση και ο Βαγγέλης Πρωτοπαπάς.

Στίχοι: Αλέξης Σολωμός
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις