Στέφανος Κασσελάκης: «Πάμε για την ανατροπń» – «Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα» – Monomaxos

0
33


«Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για να σπάσω αβγά»: Με αυτή την ατάκα ξεκίνησε τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Υπάρχουν αποχωρήσεις» σχολίασε, «υπάρχουν και εισροές. Το θέμα είναι ποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο του. Ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη προδευτική παράταξη. Το μόνο κόμμα που μπορεί να συμπληρώσει αυτή την προσδοκία του κόσμου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπα, είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, θα το δείτε στην πράξη».

Και επισήμανε, σχολιάζοντας τους λόγους αποχώρησης των «11»: «Τη συνείδησή μου την έχω καθαρή, προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα».

«Εμείς δεν χρωστάμε 700 εκατ. ευρώ» ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για τα οικονομικά του κόμματος.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγές κόμμα από ποτέ και έθεσε τον στόχο ως εξής: «Πάμε για την ανατροπή. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα». Τόνισε, δε, ότι σε μια Ευρώπη όπου κερδίζει έδαφος η ακροδεξιά, νιώθει ότι είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ να ανακόψει αυτή τη δυναμική.

Παράλληλα, είπε ότι θέλει να σεβαστεί τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη και γι’ αυτό δεν θα συμπεριλάβει επωνύμους-«σελέμπριτι» στα ψηφοδέλτια. Τόνισε, δε,

Αναφερόμενος στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Έχουν γίνει πολλά, έχουμε περάσει πολλά. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι έχει συμβεί και μπορεί μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είμαι προσηλωμένος στο να ενώσω τον δημοκρατικό κόσμο. Με ένα κόμμα ευρύ και αξιοκρατικό. Έχω αναλογιστεί τις αποφάσεις μου και τις προθέσεις των άλλων, αλλά αναλογίζομαι την πραγματικότητα της χώρας. Ο γέγονε, γέγονε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών».

Συμπλήρωσε ακόμη: «Περάσαμε μία διάσπαση, θα υπάρξει όμως μια μεγάλη ανανέωση, μία ριζική ανασυγκρότηση. Χρειάζεται ένα σχέδιο και το έχουμε, ο κόσμος θα το δει».